Atsevišķiem ēdinātājiem līdz ar darbu atsākšanu rezervācijas ir piepildītas līdz nākamās nedēļas vidum

0 Komentāru

Pēc pusgada ilga pārtraukuma no 7.maija darbu Latvijā atsāka ēdinātāji, uzņemot apmeklētājus āra terasēs un, neraugoties uz sliktajiem laika apstākļiem, rezervāciju saraksti uz šo nedēļas nogali un nākamo nedēļu pildās diezgan ātri, vēsta TV3 Ziņas.

Iekārtotas, izdekorētas restorānu, bāru, kafejnīcu terases apmeklētājus jau bija gatavas uzņemt no agra rīta. Laikapstākļi gan šodien nelutināja, līdz ar to arī lielākoties ēdināšanas vietas galvaspilsētas sirdī bija patukšas. Tomēr pakalpjumu sniedzēji ir gandarīti par iespēju pēc pusgada ilgas pauzes sastapt savus klientus vaigā.

“Iekārtojām, satīrījām galdiņus, kas ir nostāvējuši gadu, iekārtojām tā, lai ir skaisti un patīkami, plediņi ir. Kopš varakdienas mēs sākām pieņemt rezervācijas. Šobrīd vēl ir kūtri, bet rezervācijas ir, ir cilvēki, kas vēlas satikt draugus, kaut vai divu mājsaimniecību ietvaros un civilizēti no īstie traukiem nevis no platsmasas piederumiem, jā, un pacelt kaut vai alus kausu vai vīna glazi,” sacīja ģimenes restorāna ”Zviedru vārti” līdzīpašniece Agneta Sika.

Lai nodrošinātu nepieciešamās prasības, kafejnīcu īpašnieki atraduši dažādus risinājumus. Šeit – krogā “Cuba Cafe”  – starp galdiņiem izveidotas sienas.

“Kambarītis no sākuma likās, ka vajadzēja mazliet mazākas sieniņas, bet vispār ērti – aizvējš, vēl vajadzēja veco laiku telefona klausulītes.. ne, tādi ir likumi – jālausa ir – viss jādezinficē, jāklausa, lai mēs nebūtu tie vainīgie un pēc divām nedēļām nebūtu tie kumulatīvie augšā,” sacīja krodziņa ”Cuba Cafe” īpašnieks Arnis Bikšus.

Arī Rīgas vecpilsētas terasēs sastaptie apmeklētāji neslēpa prieku par iespēju atkal pasēdēt pie galdiņiem.

“Ļoti labas sajūtas, mēs tik ilgi gaidījām un beidzot sēžam, ar aliņu un tas ir vislabākais, kas varētu būt šodien. Neskatoties uz to, cik slikts laiks ir šodien, mēs esam priecīgi,” saka Romāns.

Lai gan 7.maijā terasēs vērojams klusums, daudzviet rezervācijas aizpildītas jau līdz nākamās nedēļas vidum. Ēdinātāji pauž gatavību ievērot visas noteiktās prasības, lai darbu varētu turpināt arī pēc šīs nedēļas nogales.

Jūrmalā, restorānā 36. līnija telefons zvana bez mitas. Šefpavārs saka – šodien ir liela diena.

“Gribu apsveikt visus manus kolēģus ar šo dienu, ar šo datumu, kad mēs varam strādāt vismaz terasēs, varam strādāt pie šīs porcijas uz īsta šķīvja nevis plastmasas vai kartona kastītes, esam agatavojušies, izmērījuši attāumu, jo mums nevajag liekas problēmas. Rezervācijas uz sestdienu un svētdienu ir ļoti daudz, principā, es teiktu, ka nav brīvu vietu, jo vietu skaits – Jūs redzat, ka ir mazāk nekā parasti – mēs visu pierakstām un katram galdiņam dodam pusotru stundu ,” saka restorāna “36. līnija” šefpavārs un līdzīpašnieks Lauris Aleksejevs.

Ēdinātāji aicina arī apmeklētājus būt saprotošiem un ievērot visas drošības prasības.

“Atvērt terasi, tie ir bijuši lieli finansiālie ieguldījumi – visu, ko varam, darām paši – neesam ne investori, nav ne restorānu kēde, tāpēc mēs ļoti ceram, ka tas nebūs īstermiņa lēmums – atvērt terases, citādi mēs esam zaudējuši ļoti lielus līdzekļus,” pauda ģimenes restorāna ”Zviedru vārti” līdzīpašniece.

“Latviešu tauta ir viena no paklausīgākajaām un tiešām visi zina, ka 21 viss beidzas, tad visur viss beidzas un nav diskusiju, aiziesim vēl tur, pasēdēsim un, es domāju, ka ar laiku nebūs problēmu,” uzskata restorāna “36. līnija” šefpavārs un līdzīpašnieks,

Viesnīcu un restorānu asociācijas aprēķini liecina, ka uz terasēm gatavi strādāt ap 70% nozares uzņēmumu. Daļa apreķinājusi, ka trauslās epdemioloģiskās situācijas dēļ, ieguldīt terašu atvēršanai šobrīd ir riskanti.

0 Komentāru