Komentāri

Iemesls saskandināt šampanieša glāzes šodien bija Latvijas Nacionālā teātra vadībai un aktieriem – atklāta teātra Jaunās zāles trīsstāvīga piebūve.

Tās celtniecība izmaksājusi 600 000 eiro, ko piešķīrusi Rīgas dome. Jaunā, stiklotā piebūve nav liela, taču ir praktiska un ar skaistu skatu uz kanālu.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

“Diemžēl vecajos teātros nav pilnīgi nekādas iespējas iekļūt cilvēkiem ar īpašām vajadzībām. Mēs Lielajā zālē, piemēram, nesam cilvēkus. Tur neko nevar izdarīt. Jaunajā zālē vispār nevarēja piekļūt. Līdz ar to tas patiesībā arī bija ļoti labs iemesls, ka mēs varējām to dabūt gatavu. Tagad, kā jūs redzat, man aizmugurē staigā lifts, cilvēks varēs iebraukt ar saviem ratiņiem, mierīgi. Mēs esam ļoti, ļoti priecīgi,” sacīja Nacionālā teātra direktors Ojārs Rubenis.

Jau uzsāktas sarunas par blakus esošās teritorijas labiekārtošanu, miljonu vērtu Lielās zāles interjera nomaiņu. Teātra direktors cer, ka pēc dažiem gadiem būs iespēja izbūvēt tā saucamo ”Black Box” jeb melno kasti teātra aizmugurē, kur šobrīd atrodas Valsts īpašumā esošie tenisa korti.

Lasi vēl