Arhibīskaps Vanags Lieldienās vēl iepazīt Dievu

Komentāri
Arhibīskaps Vanags Lieldienās vēl iepazīt Dievu
LETA

Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas arhibīskaps Jānis Vanags Lieldienās vēl iepazīt Dievu.

Vanags norādīja, ka šajās dienās priecīgi svinam Lieldienas. “Jo lielāks iemesls, jo lielāki svētki – Kristus ir augšāmcēlies! Dažreiz cilvēki, kam ir izdevies par mata tiesu izbēgt no nāves, svin to kā otru dzimšanas dienu,” pauda arhibīskaps.

Garīdznieks uzsvēra, ka Lieldienu prieka iemesls ir daudz lielāks – Kristus nebēga, viņš ar nolūku devās nāvē, lai mūs no tās izglābtu. “Kamēr cilvēkiem likās, ka Kristus guļ nāves mierā, risinājās liela cīņa un varens darbs. Lieldienu rītā viss jau bija citādi. Ciešanas, nāve un kaps Jēzum bija aiz muguras. Priekšā – tikai prieks par dzīvi kopā ar Tēvu, kurā viņš ieaicina arī mūs. Tas Lieldienas dara par vislielākajiem svētkiem,” skaidroja Vanags.

Arhibīskaps pauda, ka Lūkas evaņģēlijā var lasīt, ka mācekļi uzreiz nesvinēja – kad Jēzus nostājās viņu vidū, tie pārbijās, jo domāja, ka redz spoku.

“Jēzus ēda kopā ar viņiem un aicināja pieskarties viņa brūcēm, lai mācekļi zinātu, ka viņš viņš ir īsts un dzīvs. No spokiem katram kļūst nelāgi ap dūšu. Līdz pat mūsu dienām ir ne mazums cilvēku, kam, izdzirdot par Kristu vai jebko kristīgu, spokojas viduslaiki, aizliegumi un dzīves pelēcība. Kristus personīga iepazīšana atbrīvo no tādām fobijām un ļauj svinēt ne tikai Lieldienas, bet dzīvi vispār. Prieks dzimst, pārliecinoties par dzīvā Kristus realitāti,” uzsvēra Vanags.

Viņš sveic kristiešus ar “mūsu Kunga uzvaru”. Vanags uzsvēra, ka, ja pazīstam Augšāmcelto, tad dzīvosim tā, lai viņu ar savu dzīvi neatraidītu.

Savukārt visus citus Vanags apsveic ar to, ka viņiem vēl priekšā ir iespēja viņu iepazīt un atvērt dzīvei jaunu, krāšņu un dzīvību dodošu dimensiju.

“Novēlu, lai Kristus jūsu dzīvē nav rēgs vai šķitums, bet patiesi Augšāmceltais! Iepazīsim viņu, ar līdzjūtīgām rūpēm pieskaroties Kristus brūcēm tur, kur pārestības, trūkums, vientulība un netaisnība ievaino vismazākos mūsu sabiedrībā. Tad augšāmcelšanās ienāksies mūsos,” vēl Vanags.

Itālijas virtuve! Truša gaļas ragū ar pastu un gailenēm

Itālijas virtuve! Truša gaļas ragū ar pastu un gailenēm

Šī būs klasiska ragū recepte, kuras pamatā izmantosim truša gaļa. Jārēķinās, ka ragū pagatavošana prasīs salīdzinoši ilgu laiku, taču nekā sarežģīta šī ēdiena pagatavošanā nav, un zemāk esošajā video Uģis Veits no ”Gatavo 3” to parādīs.

Lasi vēl