Aptuveni 40% saražotās pārtikas Eiropā izmet ārā

Komentāri

Patlaban Eiropas Savienībā aptuveni 40% saražotās pārtikas tiek izmesta laukā. Tā ir gan nelietderīga resursu tērēšana, gan arī saistīta ar ogļskābās gāzes izmešu problēmu.

Par risinājumiem pārtikas atkritumu samazināšanai otrdien, 6. decembrī, diskutēs lielveikalu tīklu, restorānu un vides organizāciju eksperti. Pasākuma laikā plānots diskutēt par pārtikas atkritumu saistību ar klimata pārmaiņām, par pārtikas atkritumiem kontekstā ar ēdināšanas, restorānu biznesu, kā arī par pārtikas atkritumiem mājsaimniecību sektorā. Diskusija notiks Eiropas Savienības mājā.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Vai normāli? 870 miljoni pasaulē cieš badu, kamēr citi joprojām izmet pārtiku miskastē

ANO Pārtikas un lauksaimniecības organizācija aprēķinājusi, ka 870 miljoni cilvēku pasaulē cieš badu, savukārt milzīgs daudzums – trešā daļa jeb 1,3 miljardi tonnu no saražotās pārtikas tiek nelietderīgi izmantota, proti, nonāk atkritumos, taču tās ieguvei tiek patērēti milzīgi dabas resursi un radīts vides piesārņojums.

Lasi vēl