Annas Pannas un Dr.Oetker izaicinājuma 1. recepte – ”Gliemezīši”!

1 komentārs

Kā jau ziņojām, pazīstamā kūku meistare un pavārgrāmatu autore Anna Panna kopā ar pasaulslaveno pārtikas zīmolu. Dr. Oetker meklēja kūku cepējus visā Latvijā, kuri būtu ar mieru izmēģināt savus spēkus īpašā izaicinājumā – saldumu gatavošanas duelī, kurā prasmīgākais dalībnieks saņems pārsteiguma balvas no Dr. Oetker!

Anna jau izvēlējusies visus kārdinošo sacensību dalībniekus, tos vēl paturot nelielā noslēpumā, bet viņa jau gatava atklāt pirmo recepti, kura būs jāatkārto izaicinājuma dalībniekiem. Pēc nedēļas gardos cukurcepumus ar nosaukumu ”Gliemezīši” gatavos divi ”jaunie pavāri”, bet uzvarēs tas, kura veikums visvairāk ies pie sirds pašai Annai. Kā sauc dalībniekus, kādēļ viņi pieteikušies šīm sacensībām un kā viņiem veicās, gatavojot pēc Annas parauga, uzzināsi jau pavisam drīz – 22. novembrī, taču tagad vari ievērtēt pirmo izaicinājuma recepti un, ja vēlies, izmēģināt spēkus arī savā virtuvē.

Cukurcepumi ir našķis, kas garšos ikvienam saldummīlim, kā arī iederēsies jebkuros – mazākos vai lielākos svētkos uz galda. Šis būs labs cienasts arī tad, ja kāds negaidīti piesakās uz siltu tēju aukstā ziemas vakarā.  Būs vajadzīgs tikai tas, kas nereti jau atrodams katrās mājās ledusskapī un garšvielu skapītī – milti, ola, cukurs, sviests, kā arī šis tas no taviem ”Dr. Oetker” produktu krājumiem – cepamais pulveris un sarkanā krāsviela. Taču vienmēr darbojas arī katra cepēja individuālais faktors, tāpēc katram cepumi, iespējams, sanāks nedaudz atšķirīgi. Laiks izmēģināt katram savus cukurcepumus.

Aziet – lai top ”Gliemezīši”!

Cukurcepumi ”Gliemezīši” sastāvdaļas

  • 220 g sviesta (istabas temperatūrā)
  • 200 g cukura
  • 1 ola
  • 375 g miltu
  • 1/2 tējkarotes “Dr. Oetker” cepamā pulvera
  • šķipsna sāls
  • ”Dr. Oetker” sarkanā krāsviela

Pagatavošana

  1. Lielā bļodā 4–5 minūtes puto sviestu kopā ar cukuru, līdz izveidojusies krēmīga masa. Pievieno olu un turpina putot. Pievieno miltus, cepamo pulveri un sāli, samīca mīklu ar rokām, līdz izveidojas viendabīga bumba. Mīklu sadala divās daļās, vienu daļu iekrāso ar krāsvielu.
  2. Starp divām cepamā papīra loksnēm izrullē abu krāsu mīklas vienādā izmērā. Noņem cepamo papīru no virskārtas, pa virsu baltajai mīklai liek rozā mīklu. Mīklu ar cepamā papīra palīdzību stingri aizrullē ciet un liek saldētavā uz 20–30 minūtēm.
  3. Pēc atdzesēšanas mīklu sagriež 16–20 vienādos ”gliemezīšos”, ko izkārto uz cepamās pannas.
  4. Krāsni sakarsē līdz 170 °C temperatūrai. Cepumus cep 12–14 minūtes. Pēc cepšanas atdzesē.

Lai labi garšo!