Aktīvistu grupa ierosina izmantot pārtiku ar beigušos termiņu

Komentāri

Ir sākta diskusija, lai meklētu risinājumus pārtikas atkritumu samazināšanai. Lielveikali, ēdināšanas uzņēmumi un mājsaimniecības dažādu iemeslu, lielākoties derīguma termiņa dēļ, milzīgos apjomos izmet pārtiku atkritumos.

Šodien izskanēja priekšlikums mainīt likumdošanu, lai šo ēdienu bez maksas drīkstētu atdot, piemēram, trūcīgajām personām.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Ir aicinājums noteikt atsevišķas pārtikas grupas, kuras pat pēc derīguma termiņa, bet pietiekamā kvalitātē, ļautu izplatīt par daudz zemāku cenu vai bezmaksas. Pret šo ideju kategoriski iestājas Pārtikas un veterinārais dienests, jo tas pārvēstu Latvijas par pārtikas atkritumu izgāztuvi.

Latvijā no visiem atkritumiem 28% ir tieši pārtika.

Katru gadu izmetam ārā vairāk nekā 500 tonnas ēdamā.

Video: LNT Ziņu sižets

Meksikas garšas! Tako ar dažādām salsām un vistu

Meksikas garšas! Tako ar dažādām salsām un vistu

Kad ārā ir tik karsti cik Meksikā, ir jāēd tako, un Linda no ”Gatavo 3” ir sagatavojusi tam recepti. Šis ēdiens būs lielisks ne tikai paša vēderam, bet arī atsvaidzinās tavu cienasta piedāvājumu viesiem ballītē.

Tele2 “Gudro māju” apskata un novērtē interjera dizainere Santa Meikulāne

Tele2 “Gudro māju” apskata un novērtē interjera dizainere Santa Meikulāne

Ik nedēļu Tele2 ”Gudrajā mājā” viesojas kāda savā profesijā panākumus guvusi persona. Šoreiz meža biezoknī Gustavu Terzenu apciemoja interjera dizainere, ”Amerikas Arhitektūras balvas 2017″ ieguvēja Santa Meikulāne. Dizainere uzskata, ka tehnoloģijas palīdz ērtāk apieties ar dažādām lietām, tāpēc labprāt apskatīja ”Gudro māju”, lai redzētu, ko no piedāvātajām funkcijām vēlētos iegādāties savai mājvietai.

Lasi vēl