Komentāri

Janvārī katru gadu pieminam barikādes – nevardarbīgo pretošanos svešai varai un tikko iegūtās neatkarības saglabāšanai. Šogad – šā notikuma 25. gadadiena.

Tas uzskatāms par unikālu notikumu ne tikai mūsu vēsturē, bet arī starptautiski. 1991. gada barikāžu muzeja direktors Renārs Zaļais, kurš pats bijis notikumu aculiecinieks un arī tika smagi ievainots, uzskata, ka tā laika notikumus ikvienam palīdzēja izturēt gara spēks.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

“Ja atceramies nesenos Ukrainas notikumus, sākās līdzīgi kā mums, bet pārgāja vardarbīgā formā, taču pie mums izturēja līdz galam, līdz pēdējam mirklim bija nevardarbīgā pretošanās,” saka Renārs Zaļais, kurš tolaik pildīja miliča pienākumus un barikāžu aktivitātēs iesaistījās brīvprātīgi.

Viņš barikāžu laiku sauc par savu otro dzimšanas dienu, jo 20. janvāra apšaudēs viņš tika smagi ievainots un atradās uz nāves gultas. Šā iemesla dēļ viņš kopā ar tā laika cīņu biedriem šajā datumā sanāk kopā, lai atminētos tā laika notikumus.

Foto

900 sekunžu Lielajā intervijā Renārs Zaļais stāsta par barikāžu notikumos piedzīvoto, dalībnieku apzināšanu un iecerēm panākt viņiem zināmus atvieglojumus, kā arī – kāda ir muzeja direktors vēlēšanās vismaz līdz barikāžu piecdesmitgadei.

Video: intervija ar Renāru Zaļo

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Džina popularitāte pasaulē pieaugusi pēdējos 10 gados, bet Latvijā – tikai pēdējo gadu laikā. Pēc Starptautiskā Vīnu un stipro alkoholisko dzērienu reģistra (IWSR) 2017. gada datiem džina patēriņš 2016. gadā ir audzis par 15% (pret 2015. gadu). Šodien džins ir viens no populārākajiem un izplatītākajiem alkoholiskajiem dzērieniem pasaulē. Tam ir dažādi garšu veidi, tomēr vispopulārākais nemainīgi ir tradicionālais džins –  ar izteiktu un patīkamu kadiķogu garšu.

Lasi vēl