Komentāri
Aizdomās turamais uzņēmums Zolitūdes lietā saistīts ar jau aizturētajām personām
Foto: LETA

”Uzņēmums, kuram piemērots aizdomās turamā statuss, ir saistīts ar personām, kas vakar tika pasludināts par aizdomās turamām,” intervijā raidījumā 900 sekundes sacīja Valsts policijas Galvenās Kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Andrejs Grišins.

Atgādināsim, ka Zolitūdes lielveikala Maxima traģēdijas lietā policija piemērojusi aizdomās turamā statusu sagruvušās ēkas būvinženierim Ivaram Sergetam, kurš arī ticis apcietināts, kā arī veikala projekta būvekspertīzes veicējam Andrim Gulbim.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

”To, kādu sodu piemērot juridiskai personai, lems tiesa. Sods var būt, sākot ar uzņēmuma likvidāciju vai arī ar naudas sodu, kas mērāms miljonos eiro. Maksimālais sods varētu būt vairāk nekā 30 miljoni eiro – tā ir naudas soda juridiskai personai augstākā robeža,” sacīja A. Grišins.

Tāpat A. Grišins vēlreiz apliecināja – tagad ir pierādīts, ka vairāk nekā divu gadu garumā virs cilvēkiem, kas gāja iepirkties lielveikalā, pastāvēja nāves draudi.

”Izmeklēšana uzskata, ka viennozīmīgi varēja novērst traģēdiju,” sacīja Kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks.

Vaicāts izklāstīt plašāk par aizdomās turamajiem, A. Grišins izteicies piesardzīgi, “jo viens otrs neveiksmīgi izklāstīts apstāklis var traucēt izmeklēšanai”.

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Džina popularitāte pasaulē pieaugusi pēdējos 10 gados, bet Latvijā – tikai pēdējo gadu laikā. Pēc Starptautiskā Vīnu un stipro alkoholisko dzērienu reģistra (IWSR) 2017. gada datiem džina patēriņš 2016. gadā ir audzis par 15% (pret 2015. gadu). Šodien džins ir viens no populārākajiem un izplatītākajiem alkoholiskajiem dzērieniem pasaulē. Tam ir dažādi garšu veidi, tomēr vispopulārākais nemainīgi ir tradicionālais džins –  ar izteiktu un patīkamu kadiķogu garšu.

Lasi vēl