1 komentārs
63% iedzīvotāju uzskata, ka Latvijā nebūtu jāaizliedz zvēru audzēšana kažokādu ieguvei
FOTO: LETA

Gandrīz puse jeb 45% Latvijas iedzīvotāju vēlētos savai garderobei pievienot apģērbu, apavus vai aksesuārus, kuru ražošanā izmantotas dabīgās kažokādas, liecina Sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS veikta Latvijas iedzīvotāju aptauja. Tas ir par 10% vairāk nekā pirms diviem gadiem, kad tika veikta līdzīga aptauja.

“Kopumā Latvijas iedzīvotāji ir toleranti pret dabīgās ādas, tostarp kažokādu, izmantošanu. Vairums jeb 63% aptaujāto uzskata, ka ir pieņemami, ja apģērbu, apavu un aksesuāru izgatavošanā tiek izmantota dabīgā āda. Ir novērojama tendence – vēlme valkāt dabīgās kažokādas palielinās, pieaugot cilvēku vecumam. Tāpat redzams, ka tolerantāki pret kažokādu valkāšanu ir vīrieši, kā arī krievvalodīgie iedzīvotāji,” norāda SKDS direktors Arnis Kaktiņš.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Aptuveni divas trešdaļas jeb 63% aptaujāto arī uzskata, ka Latvijā nebūtu jāaizliedz kažokzvēru audzēšana kažokādu ieguvei. Novērojama sakarība – šie iedzīvotāji biežāk domā, ka ādas izstrādājumus izmantot apģērbā ir pieņemami un ka dzīvnieku turēšanas apstākļi Latvijas kažokzvēru fermās ir apmierinoši vai labi. Tāpat viņi biežāk arī vēlētos savai garderobei pievienot kažokādu izstrādājumus.

“Kažokādas pasaules vadošo modes namu kolekcijās šobrīd tiek izmantotas vairāk nekā jebkad agrāk. Arī Latvijas kažokzvēru saimniecības izjūt pieaugošu interesi par sadarbību no vietējo modes mākslinieku puses. Tas lielā mērā ir tāpēc, ka, līdz ar apjomīgajām investīcijām, pēdējos gados būtiski augusi Latvijā ražoto kažokādu kvalitāte. Pērn vairāk nekā 60% kažokādu atbilda augstākās kvalitātes līmenim, pēc kurām ir lielākais pieprasījums pasaules tirgū un kuras tiek pārdotas par visaugstākajām cenām starptautiskajos izsoļu namos,” uzsver Latvijas Zvēraudzētāju asociācijas valdes locekle Sandra Vilciņa.

TOP komentāri

  • ata
    0 0 0

    ata

    Nu ir, ir traki tie turēšanas, bet galvenais zvēra noindēšanas apstākļi, no kamerām tos velk vēl pusdzīvus ārā un tad jau ar bomi pa galvu. Pazīstamais strādāja, stāstīja. Bet, ja šo jautājumu atrisinātu, tad kāpēc gan beigta ūdele būtu sliktāka par beigtu vistu vai cūku fermā, kurt apstākļi ir līdzvērtīgi? Starp citu gaļa arī nav pirmās nepieciešamības prece. Mūsu senči, labi ja vienreiz nedēļā gaļu atļāvās ēst.

Pievienot komentāru

Lūdzu, ievēro portāla lietošanas noteikumus. Nepiemēroti komentāri tiks dzēsti, bet to autoriem – komentēšanas iespēja liegta!

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Džina popularitāte pasaulē pieaugusi pēdējos 10 gados, bet Latvijā – tikai pēdējo gadu laikā. Pēc Starptautiskā Vīnu un stipro alkoholisko dzērienu reģistra (IWSR) 2017. gada datiem džina patēriņš 2016. gadā ir audzis par 15% (pret 2015. gadu). Šodien džins ir viens no populārākajiem un izplatītākajiem alkoholiskajiem dzērieniem pasaulē. Tam ir dažādi garšu veidi, tomēr vispopulārākais nemainīgi ir tradicionālais džins –  ar izteiktu un patīkamu kadiķogu garšu.

Lasi vēl