1 komentārs
63% iedzīvotāju uzskata, ka Latvijā nebūtu jāaizliedz zvēru audzēšana kažokādu ieguvei
FOTO: LETA

Gandrīz puse jeb 45% Latvijas iedzīvotāju vēlētos savai garderobei pievienot apģērbu, apavus vai aksesuārus, kuru ražošanā izmantotas dabīgās kažokādas, liecina Sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS veikta Latvijas iedzīvotāju aptauja. Tas ir par 10% vairāk nekā pirms diviem gadiem, kad tika veikta līdzīga aptauja.

“Kopumā Latvijas iedzīvotāji ir toleranti pret dabīgās ādas, tostarp kažokādu, izmantošanu. Vairums jeb 63% aptaujāto uzskata, ka ir pieņemami, ja apģērbu, apavu un aksesuāru izgatavošanā tiek izmantota dabīgā āda. Ir novērojama tendence – vēlme valkāt dabīgās kažokādas palielinās, pieaugot cilvēku vecumam. Tāpat redzams, ka tolerantāki pret kažokādu valkāšanu ir vīrieši, kā arī krievvalodīgie iedzīvotāji,” norāda SKDS direktors Arnis Kaktiņš.

Aptuveni divas trešdaļas jeb 63% aptaujāto arī uzskata, ka Latvijā nebūtu jāaizliedz kažokzvēru audzēšana kažokādu ieguvei. Novērojama sakarība – šie iedzīvotāji biežāk domā, ka ādas izstrādājumus izmantot apģērbā ir pieņemami un ka dzīvnieku turēšanas apstākļi Latvijas kažokzvēru fermās ir apmierinoši vai labi. Tāpat viņi biežāk arī vēlētos savai garderobei pievienot kažokādu izstrādājumus.

“Kažokādas pasaules vadošo modes namu kolekcijās šobrīd tiek izmantotas vairāk nekā jebkad agrāk. Arī Latvijas kažokzvēru saimniecības izjūt pieaugošu interesi par sadarbību no vietējo modes mākslinieku puses. Tas lielā mērā ir tāpēc, ka, līdz ar apjomīgajām investīcijām, pēdējos gados būtiski augusi Latvijā ražoto kažokādu kvalitāte. Pērn vairāk nekā 60% kažokādu atbilda augstākās kvalitātes līmenim, pēc kurām ir lielākais pieprasījums pasaules tirgū un kuras tiek pārdotas par visaugstākajām cenām starptautiskajos izsoļu namos,” uzsver Latvijas Zvēraudzētāju asociācijas valdes locekle Sandra Vilciņa.

TOP komentāri

  • ata
    0 0 0

    ata

    Nu ir, ir traki tie turēšanas, bet galvenais zvēra noindēšanas apstākļi, no kamerām tos velk vēl pusdzīvus ārā un tad jau ar bomi pa galvu. Pazīstamais strādāja, stāstīja. Bet, ja šo jautājumu atrisinātu, tad kāpēc gan beigta ūdele būtu sliktāka par beigtu vistu vai cūku fermā, kurt apstākļi ir līdzvērtīgi? Starp citu gaļa arī nav pirmās nepieciešamības prece. Mūsu senči, labi ja vienreiz nedēļā gaļu atļāvās ēst.

Pievienot komentāru

Lūdzu, ievēro portāla lietošanas noteikumus. Nepiemēroti komentāri tiks dzēsti, bet to autoriem – komentēšanas iespēja liegta!

Ātri pagatavojami un veselīgi! Vasarīgie augļu salāti ar kazas sieru

Ātri pagatavojami un veselīgi! Vasarīgie augļu salāti ar kazas sieru

Netradicionāli Annai Pannai no ”Gatavo 3”, kura ierasti mums pamāca dažādu lielāku un mazāku kūciņu pagatavošanu, šoreiz viņa prezentēs recepti ļoti viegliem un vasarīgiem augļu salātiem. Salātu pagatavošana būs ne tikai ātra, bet arī variācijas tiem var būs visdažādākās, atkarībā no tā, kādas sastāvdaļas tajā brīdī pieejamas.

Brienot cauri meža biezoknim, pavārs Ēriks Dreibants paviesojas Tele2 projektā „Gudrajā mājā”

Brienot cauri meža biezoknim, pavārs Ēriks Dreibants paviesojas Tele2 projektā „Gudrajā mājā” 1

Šonedēļ Tele2 projektā ”Gudrajā mājā” viesojās tautā iecienītais pavārs, restorāna ”Restorāns 3” šefpavārs Ēriks Dreibants. Tā kā pavārs dzīvo laukos, viņam bija īpaši noderīgi uzzināt par ”Gudrās mājas” iespējām un funkcijām. Lai pārliecinātos, ka ”Gudrā māja” darbojas arī meža biezoknī, jo tad viņa lauku māja nebūtu izņēmums.

Lasi vēl