Kad laikapstākļi ārā tādi, kad vakaros gribas omulīgi pasēdēt ar tasi tējas, tad lieliski klāt tējai derēs pašu gatavoti kanēļa un cukura cepumi. Šo cepumu pagatavošana ir ļoti vienkārša un rezultāts neliks vilties.

Anna Panna no ”Gatavo 3” komandas, gatavojot šos cepumus, iesaka izvēlēties Ceilonas kanēli, jo tas ir ievērojami aromātiskās, līdz ar ko rezultāts būs gardāks.

Uzglabā mīklu saldētavā vēlākam brīdim!

Viena no šīs receptes burvībām ir tajā, ka vienā reizē vari pagatavot mīklu šiem cepumiem arī priekšdienām. Proti, ja zini, ka vēlēsies šos cepumus pagatavot arī pēc nedēļas vai mēneša, tad gatavošanas reizē pagatavo mīklu vairāk un brīdī, kad tā jāatdzisina, ieliec uzglabājamo daļu saldētavā.

Vislabāk mīklu saldētavā uzglabāt ietītu pārtikas plēvē.

Sastāvdaļas mīklai:

  • 220 g sviesta istabas temperatūrā
  • 300 g cukura
  • 2 olas
  • 375 g miltu
  • 1 tējkarote kanēļa
  • šķipsna sāls
  • 2 tējkarotes cepamā pulvera

Sastāvdaļas cepumu pārklājumam:

  • 1 ēdamkarote kanēļa
  • 50 g cukura

Pagatavošana:

  1. Cepeškrāsni sakarsē līdz 200 ºC temperatūrai. Bļodā puto sviestu kopā ar cukuru, līdz izveidojusies viendabīga masa.
  2. Pievieno olas un turpina maisīt līdz viendabīgai masai. Iesijā miltus kopā ar sāli, kanēli un cepamo pulveri. Visu samaisa, liek mīklu atdzesēties uz 30 minūtēm ledusskapī.
  3. Mazā bļodiņā sajauc 50 g cukura ar 1 ēdamkaroti kanēļa.
  4. Gatavo mīklu sadala 16 līdz 20 vienādās daļās un saripina bumbiņās. Bumbiņas katru izviļā kanēļa maisījumā un liek uz cepamās pannas, obligāti ieturot vismaz 5 cm distanci. Ar glāzi vai kādu citu plakanu priekšmetu mīklas bumbiņas izlīdzina, līdz tās ir 1 cm biezas.
  5. Cep krāsnī 10–12 minūtes.