Rīgas Centrāltirgū iegādāts medus pēc neilga laika sācis rūgt; ražotājs savu vainu neatzīst

6 komentāri

Skaidra lieta, ka medus ir ļoti noderīgs produkts. To izmanto tautas medicīnā gan saaukstēšanās slimību profilaksei, gan pret klepu,  gan asinsspiediena un spriedzes mazināšanai. Medus labā īpašība vēl ir tā, ka tas praktiski nebojājas. Taču ir zināms gadījums, ka mēdz būt arī citādi.

Kāda kundze sastapusies ar nepatīkamu situāciju. Vasaras beigās sieviete Rīgas Centrāltirgū iegādājusies medu, bet pēc kāda laika secinājusi, ka medus sācis rūgt un medus sabojājies.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Medus ražotājs norāda, ka pircēja pati ir vainīga, jo beidzies derīguma termiņš.

Biškopības produktu eksperts Andrejs Mizis vēl iesaka, ka labāk pirkt medu, kas ir stikla traukā ar uzskrūvējamu vāciņu.

Labāk pirkt medu,  kas jau ir kristalizējies.

Ja pērk tā saucamo šķidro, caurspīdīgo, tad nevar būt drošs, ka tas ir sildīts, nepārsniedzot temperatūru kāda ir bišu stropā vasarā , proti 35  grādi. Ja temperatūra ir augstāka, tad ejot postā vitamīni. Redzējis,  ka medus pat tiekot  vārīts.  Noteikt, vai tas ir sildīts vai vārīts, varot  noteikt laboratoriski.

Vairāk skaties pievienotajā video!

TOP komentāri

  • Frenks
    +1 +1 0

    Frenks

    Pats ar bitēm esmu saistīts no bērna kājas . Pšlaik man ir 70 .g. Bez biškopja Miža teiktā vēl varu piebilst , ka biškopis bitēm ir atņēmis nenogatavojušos medu.Tas nozīmē , kamedus kanniņas vēl nav bijušas aizvākotas . Tikai bites to zina , kad medus ir nogatavināts un medus kanniņu var iekonservēt .Tāds medus stāv gadiem un nebojājas , Atceros , kad vectēvs atgriezās 1956. g. no izsūtījuma Sibīrijā viņš dārzā starp jāņogu krūmiem 1944.g. bija apracis2 kannas ar medu . Kad izraka , medus bija tikpat svaigs kā ierakts .
  • janis
    0 0 0

    janis

    Katram gadās brāķis un beigu beigās tik tiešām pats pircējs varbūt vainīgs. Bet man personīgi nekad nav gadījies, ka medus sabojātos... un neko tādu līdz šim nebiju dzirdējis. Labāk palasiet par medus labajām īpašībām ( http://www.inbrain.lv/medus-veseligas-ipasibas/ ) un aizejiet nopirkt katrs pa litram medu.
  • Honey
    0 0 0

    Honey

    Vēl jau ir tā, ka medu nedrīkst pēc izsviešanas likt mitros, slapjos traukos. Lai nerūgtu, liela nozīme ir tam, lai trauki būtu labi izžāvēti PILNĪGI sausi.

Pievienot komentāru

Ienāc ar sociālo tīklu profilu vai ievadi savu vārdu

Esi pieklājīgs savos izteicienos. Viedokli argumentē. Raksti tikai tādu komentāru, kas pauž tavu viedokli vai ir noderīgs citiem portāla lietotājiem. Nepiemēroti komentāri tiks dzēsti, bet to autoriem komentēšanas iespēja liegta.

Lasi vēl