1 komentārs

Saeimas deputāti apņēmušies atslepenot daļu no specdienesta lēmuma par valsts noslēpuma pielaides neizsniegšanu, kā arī amatpersonām tiks paplašinātas tiesības, šādu lēmumu pārsūdzēt tiesā. Ka zināms, vairākkārt personas, kurām liegta pielaide valsts noslēpumam, sūdzējušās, ka pat nenojauš par atteikuma iemesliem, tos saistot ar politisku izrēķināšanos.

Saeimas deputātu apņemšanās pārskatīt kārtību, kādā noraida pielaidi valsts noslēpumiem, saistīta ar Satversmes tiesas spriedumu. Tajā atzīts, ka atteikuma pārsūdzēšanas pie ģenerālprokurora nav objektīva, jo viņa rokās esot koncentrētas pārāk plašas funkcijas.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Vienlaikus Satversmes tiesa arī atzina, ka šobrīd nav izstrādāta kartība, kas dotu iespējas cilvēkam uzzināt iemeslus, kāpēc viņam liegta iespēja zināt valsts noslēpumu.

Līdzsvaru sākuši meklēt Saeimas deputāti, solot grozīt likumu par valsts noslēpumu, tā, lai pielaides anulēšanu varētu pārsūdzēt, visticamāk, Augstākajā tiesā, vienlaikus saņemot informāciju.

Gandarījumu par Satversmes tiesas lēmumu neslēpj “Saskaņa”, kuras frakcijā ir vairāki deputāti, kuriem pielaide atteikta. Tā jau sagatavojusi grozījumus likumā, lai atteikuma iemeslus padarītu publiskus.

“Saskaņieši” arī uzskata, ka visiem deputātiem automātiski jāsaņem atļauja zināt valsts noslēpumu. Vajadzētu arī pārskatīt lēmumus par iepriekš noraidītajām pielaidēm. Satversmes tiesas vadītājs gan šādu iespēju noraida. Likuma labojumi Saeimā jāpieņem līdz nākamā gada pavasarim.

TOP komentāri

  • omite
    0 0 0

    omite

    Tad jau nu gan būs ''bardaks'',ka visiem deputātiem būs pielaide Valsts noslēpumiem, jo tad jau tāda lieta,kā noslēpums nebūs!

Pievienot komentāru

Lūdzu, ievēro portāla lietošanas noteikumus. Nepiemēroti komentāri tiks dzēsti, bet to autoriem – komentēšanas iespēja liegta!

Itālijas virtuve! Truša gaļas ragū ar pastu un gailenēm

Itālijas virtuve! Truša gaļas ragū ar pastu un gailenēm

Šī būs klasiska ragū recepte, kuras pamatā izmantosim truša gaļa. Jārēķinās, ka ragū pagatavošana prasīs salīdzinoši ilgu laiku, taču nekā sarežģīta šī ēdiena pagatavošanā nav, un zemāk esošajā video Uģis Veits no ”Gatavo 3” to parādīs.

Lasi vēl