“Saskaņai” neizdodas caur tiesu atņemt Dzintaram Zaķim deputāta mandātu

3 komentāri

Pirmdien, 22. maijā, Augstākā tiesa (AT) atkārtoti noraidīja partijas “Saskaņa” prasību anulēt par Dzintaru Zaķi nodotās balsis vairākos vēlēšanu iecirkņos, atņemt viņam deputāta mandātu un atdot to “Saskaņai”.

“Saskaņa” tiesā vērsās, jo uzskatīja, ka daudzie pierādītie balsu pirkšanas gadījumi 2014. gada Saeimas vēlēšanās par labu Zaķim ir pietiekams pamats, lai anulētu arī citas par viņu nodotās balsis un atņemtu Zaķim mandātu. Centrālā vēlēšanu komisija gan no rezultātiem svītro tikai tās balsis, kuru pirkšana ir juridiski pierādīta, un līdz šim šādu gadījumu nav bijis tik daudz, lai izmainītu mandātu sadalījumu Saeimā.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

AT savā lēmumā arī aizrādīja, ka “Saskaņa” jau uzreiz pēc vēlēšanām rezultātus apstrīdēja tiesā, un vairākkārtēja to pašu vēlēšanu tiesiskuma izvērtēšana var novest pie tā, ka nepārtraukti pastāv šaubas par vēlēšanu iznākumu. Tas savukārt var radīt politisku nestabilitāti.

Iespēja atkārtoti un vairākkārt izvērtēt vienu konkrētu vēlēšanu norises tiesiskumu varētu izraisīt to, ka faktiski nepārtraukti pastāvētu šaubas par vēlēšanu iznākumu. Tāpat tas varētu nozīmēt, ka vēlēšanu rezultāti varētu tikt anulēti īsi pirms nākamajām vēlēšanām. Tas veicinātu politisko nestabilitāti un apdraudētu normālu valsts funkcionēšanu.

TOP komentāri

  • SO.
    0 0 0

    SO.

    Ari saskaņiešiem bija problēmas ar likumību vēlēšanās, šķiet, pašam Elksniņam.
  • Poēts
    0 0 0

    Poēts

    Nekas,līdz nākamajām vēlēšanām zaicu neviens nebūs aizmirsis!Saeimā vairs netikt!Varbūt pat laiks sausiņus kaltēt.
  • Ints

Pievienot komentāru

Lūdzu, ievēro portāla lietošanas noteikumus. Nepiemēroti komentāri tiks dzēsti, bet to autoriem – komentēšanas iespēja liegta!

Itālijas virtuve! Truša gaļas ragū ar pastu un gailenēm

Itālijas virtuve! Truša gaļas ragū ar pastu un gailenēm

Šī būs klasiska ragū recepte, kuras pamatā izmantosim truša gaļa. Jārēķinās, ka ragū pagatavošana prasīs salīdzinoši ilgu laiku, taču nekā sarežģīta šī ēdiena pagatavošanā nav, un zemāk esošajā video Uģis Veits no ”Gatavo 3” to parādīs.

Lasi vēl