Komentāri

Nākamgad jālikvidē 91 darbavieta Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē, jo gada beigās beidzas šo darbinieku algošanai piešķirtais finansējums.

Būtiski palielinoties darba apjomam, kopš 2013. gada Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē uz trīs gadiem tika ieviesta 91 jauna darbavieta. Finansējums šo darbinieku algošanai beidzas gada beigās, kas nozīmē, ka nākamgad papildu izveidotās darbavietas ir jālikvidē un darbinieki jāatlaiž.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

PMLP aicina to nepieļaut, jo darba apjoms ir tikai turpinājis augt. Salīdzinot šā gada plānu ar 2012. gadu, izsniegto uzturēšanās atļauju skaits palielinājies par 126%, patvēruma meklētāju izskatīto iesniegumu skaits audzis par 217%, bet izsniegto personas apliecību skaits palielinājies pat par 225%.

Pārvalde aicina nākamgad turpināt papildus algot 48 darbiniekus, pretējā gadījumā tiks pasliktināta pakalpojumu pieejamība, cietīs klientu apkalpošana un kopumā tiks apdraudēta PMLP funkciju kvalitatīva izpilde. Par to valdību brīdinājis arī iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis, jo aizvadītie gadi pierādījuši, ka bez papildu darbiniekiem PMLP nevar iztikt.

Lai nākamgad papildus algotu 48 darbiniekus nepieciešams aptuveni pusotrs miljons eiro, kas ietver arī algas pielikumu 288 darbiniekiem, lai viņi saņemtu taisnīgu un konkurētspējīgu algu. Pret to iebilst Finanšu ministrija, norādot, ka algas pielikums plānots dāsnāks, kā to atļauj likums.

Finanšu ministrijai tāpat ir iebildumi, ka darbinieku algošanai papildu nepieciešamo naudu PMLP plāno ņemt no pašu ietaupītajiem izdevumiem par precēm un pakalpojumiem.

Viegli pagatavojams rudenīgs saldums! Baltās šokolādes un ķirbju trifeles

Viegli pagatavojams rudenīgs saldums! Baltās šokolādes un ķirbju trifeles

Kas gan var būt vēl spilgtāks rudens vēstnesis par ķirbi? Jā, rudens tik tiešām ir klāt, un ar ķirbju piedāvājumu problēmu nav. Anna Panna no ”Gatavo 3” komandas aicina izmantot šo šobrīd tik bieži sastopamo ogu baltās šokolādes un ķirbju trifeļu pagatavošanai, kas būs gards pārsteigums gan ģimenei, gan viesiem.

Lasi vēl