Komentāri

Baltijas jūra vēl ir dzīvotspējīga, taču ir jāstrādā, lai to padarītu tīrāku – tā intervijā “900 sekundēm” sacīja Latvijas Hidroekoloģijas institūta direktore Anda Ikauniece.

Pētniece vērsa uzmanību uz to, ka ūdens kvalitāte Baltijas jūrā ir būtiski mainījusies un uzsver – viss, kas notiek jūrā un kas iedzīvotājiem nepatīk, ir saistīts ar viņu pašu rīcību.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Raksturojot Baltijas jūru, viņa norāda, ka tai vēl ir dzīvotspēja, bet nevajadzētu zaudēt modrību un ir “jāsit sev pa pirkstiem”, lai tā kļūtu tīrāka. Tas gan ir ilgtermiņa jautājums, paskaidro Ikauniece.

Viņa norāda, ka Baltijas jūrā ir vēl neizmantotais potenciāls, tāpēc jāpēta ūdens dzīvnieku un vides ķīmiskie savienojumi, ko varētu izmantot tehnoloģijās.

Intervija ar Andu Ikaunieci

Itālijas virtuve! Truša gaļas ragū ar pastu un gailenēm

Itālijas virtuve! Truša gaļas ragū ar pastu un gailenēm

Šī būs klasiska ragū recepte, kuras pamatā izmantosim truša gaļa. Jārēķinās, ka ragū pagatavošana prasīs salīdzinoši ilgu laiku, taču nekā sarežģīta šī ēdiena pagatavošanā nav, un zemāk esošajā video Uģis Veits no ”Gatavo 3” to parādīs.

Lasi vēl