8 komentāri

Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas toksikologs Roberts Stašinskis sarunā ar “900 sekundēm” atzina, – ir ļoti pamatotas to jūrmalnieku bažas, kas satraucas, ka pēc atkritumu šķirotavas ugunsgrēka Slokā neko no mazdārziņos izaudzēto vairs nedrīkst ēst.

“Nevienam nav jautājumu par to, vai degošas plastmasas dūmi ir toksiski. Tagad grūti pateikt, cik tie bīstami, jo nav īsti zināms, kas tieši ir dedzis. Ja ir zināms konkrēts izraisītājs, mēs zinām, kā ar to cīnīties,” sacīja toksikologs.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Viņš apstiprināja izskanējušās bažas par to, ka vairs uzturā nevar lietot to, kas ir izaudzēts mazdārziņos, kuri atrodas netālu no “plastmasas ugunsgrēka”.

“Līdz ar pelniem, kas klāj šos dārzeņus, organismā mēs uzņemam dažāda veida ķīmiskās vielas – praktiski tur ir visa Mendeļejeva tabula. Mēs nezinām, kā tas, galu galā, var beigties. Ir iespējami veselības traucējumi – toksiskās vielas var atstāt ilgstošas sekas – var būt onkoloģiskas saasināšanās utt.,” sacīja Stašinskis.

Video!

TOP komentāri

  • Lilita Šēnberga
  • Sanita Catherine
    0 0 0

    Sanita Catherine

    Uz Kauguru tirgus būs dikti jāuzmanās iepērkoties, ja paši neēdīs, tad aiznesīs uz tirgu :( Tagad būs problēmas pirkt tā saucamos vietējos dārzenīšus no vietējiem pensionāriem. Tāpēc ka viss, kas tagad augs Jūrmalā, būs toksisks.
  • Arvis Liepa

Pievienot komentāru

Lūdzu, ievēro portāla lietošanas noteikumus. Nepiemēroti komentāri tiks dzēsti, bet to autoriem – komentēšanas iespēja liegta!

Viegli pagatavojams rudenīgs saldums! Baltās šokolādes un ķirbju trifeles

Viegli pagatavojams rudenīgs saldums! Baltās šokolādes un ķirbju trifeles

Kas gan var būt vēl spilgtāks rudens vēstnesis par ķirbi? Jā, rudens tik tiešām ir klāt, un ar ķirbju piedāvājumu problēmu nav. Anna Panna no ”Gatavo 3” komandas aicina izmantot šo šobrīd tik bieži sastopamo ogu baltās šokolādes un ķirbju trifeļu pagatavošanai, kas būs gards pārsteigums gan ģimenei, gan viesiem.

Lasi vēl