Komentāri

Latvijā šajā nedēļas nogalē notiks jau trešais pasaules čempionāts zemledus makšķerēšanā. Sacensībās uz Mazā Baltezera piedalīsies 14 komandas gan no Eiropas ziemeļvalstīm, kur zemledus makšķerēšana ir tipiska un tradicionāla nodarbe, gan no šķietami eksotiskākām valstīm.

Katru komandu pārstāvēs pieci dalībnieki. Uzvarētājs tiek noteikts pēc nomakšķerēto zivju svara. Šo nedēļu makšķernieki pavada trenējoties un atzīst, ka tas ir dzīvesveids.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Normunds Grabovskis, Latvijas Makšķerēšanas sporta federācijas valdes loceklis

Tādi eksotiskākie ir mongoļi, amerikāņi vairs nav eksotika. It kā liekas, ka tur tās copes nav, bet patiesībā viņa ir ļoti populāra. Bulgāri, kas ir ļoti eksotiski. Daudziem liekas, ka tur vispār ziemas nav, bet ir. Tagad ir vēl čehi, kas vēl skatās un plāno. Ir jau plānojuši vairākas reizes piedalīties ķīnieši. Japāņi vienu reizi piedalījās, bet viņiem kaut kas nepatika. Tā kā patiesībā – tā pasaule ir pārstāvēta.

Pēteris Lideris, zemledus makšķerēšanas divkārtējs čempions

Tas ir vesels apstākļu kopums, es domāju. Tā ir gan fiziskā sagatavotība, gan psiholoģiskā sagatavotība, gan ir jābūt labiem rīkiem, gan arī jāprot ir pareizi domāt uz tā ledus un sarunāt ar to zivtiņu!

Pasaules čempionāts zemledus makšķerēšanā tiek organizēts no 2001. gada, un Latvijas izlase ir piedalījusies visos posmos, izņemot 2013. gadu, kad sacensības notika ASV. Komandu vērtējumā divas reizes tika pārvestas mājās zelta, trīs reizes sudraba un divas reizes bronzas medaļas, savukārt individuāli trīs reizes zelts un divas reizes sudrabs.

Itālijas virtuve! Truša gaļas ragū ar pastu un gailenēm

Itālijas virtuve! Truša gaļas ragū ar pastu un gailenēm

Šī būs klasiska ragū recepte, kuras pamatā izmantosim truša gaļa. Jārēķinās, ka ragū pagatavošana prasīs salīdzinoši ilgu laiku, taču nekā sarežģīta šī ēdiena pagatavošanā nav, un zemāk esošajā video Uģis Veits no ”Gatavo 3” to parādīs.

Lasi vēl