Neļaujiet bērnam ēst sniegu!

8 komentāri
Neļaujiet bērnam ēst sniegu!
Foto: Bez Tabu

Teju ikviens bērnībā ēda sniegu, taču tikai retais aizdomājās, kādas baktērijas viņš apēd. Raidījums Bez Tabu veic eksperimentu un dažādās vietās paņem sniega paraugu, lai to taisnā ceļā nogādātu laboratorijā.

Speciālistu atklātais pārsteidz, un Bez Tabu komanda pat nevarēja iedomāties, ka brīvi pieejamais sniegs satur baktērijas, kas spēj izraisīt smagu saslimšanu. Tāpat īpaša uzmanība jāpievērš arī lāstekām!
Sniega un lāstekas paraugi ņemti Vērmanes dārza bērnu rotaļlaukumā, no kafejnīcas jumta Vērmanes parkā, Rīgas Tirdzniecības ostas pievārtē, Pļavnieku mikrorajonā, kā arī no mikrorajona “dzeltenā” sniega.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Skaties raidījumu Bez Tabu jau šovakar (28.01.15) un noskaidro, kādas baktērijas un slimības apslēpj baltā sniega sega!

Bet tikmēr balso!

Kur, tavuprāt, ir baktērijām "bagātākais" sniegs?

Rezultāti:
12%

Vērmanes parka bērnu rotaļu laukums

13%

Lāsteka no kafejnīcas jumta Vērmanas parkā

44%

Rīgas Tirdzniecības ostas pievārtē

7%

Pļavnieku mikrorajonā

24%

Mikrorajona "dzeltenais" sniegs

TOP komentāri

Pievienot komentāru

Lūdzu, ievēro portāla lietošanas noteikumus. Nepiemēroti komentāri tiks dzēsti, bet to autoriem – komentēšanas iespēja liegta!

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Džina popularitāte pasaulē pieaugusi pēdējos 10 gados, bet Latvijā – tikai pēdējo gadu laikā. Pēc Starptautiskā Vīnu un stipro alkoholisko dzērienu reģistra (IWSR) 2017. gada datiem džina patēriņš 2016. gadā ir audzis par 15% (pret 2015. gadu). Šodien džins ir viens no populārākajiem un izplatītākajiem alkoholiskajiem dzērieniem pasaulē. Tam ir dažādi garšu veidi, tomēr vispopulārākais nemainīgi ir tradicionālais džins –  ar izteiktu un patīkamu kadiķogu garšu.

Lasi vēl