Mūžībā aizgājis mākslinieks Ilmārs Blumbergs

Komentāri
Mūžībā aizgājis mākslinieks Ilmārs Blumbergs
FOTO: LETA

Pēc ilgstošas cīņas ar smagu slimību 72 gadu vecumā mūžībā aizgājis mākslinieks Ilmārs Blumbergs.

Ievērojot aizgājēja vēlēšanos, pēc kremācijas apbedīšana tiks veikta privāti, šaurā radinieku lokā. Radi un ģimene lūdz plašāku sabiedrību respektēt šo soli.

Par īpašu atvadu pasākumu, godinot mākslinieka personību un paliekošo ieguldījumu mākslā, tikšot paziņots atsevišķi.

Blumbergs dzimis 1943. gada 6. septembrī Rīgā.

1963. gadā beidzis Rīgas Lietišķas mākslas vidusskolas Dekoratīvās noformēšanas nodaļu, 1972. gadā absolvējis Latvijas Mākslas akadēmijas Glezniecības nodaļu.

Laikā no 1969. līdz 1978. gadam Blumbergs strādājis Dailes teātrī par scenogrāfu, 1976. gadā kļuvis par galveno mākslinieku (amatā bijis līdz 1985. gadam). Tāpat ir sadarbojies ar vairākiem citiem teātriem gan Rīgā, gan citās Latvijas pilsētās, gan ārzemēs. Kopš 1962. gada piedalās izstādēs. Vairāki viņa darbi saņēmuši dažādus apbalvojumus.

1972. gadā kļuvis par Latvijas Mākslinieku savienības biedru, 1973. gadā – Latvijas Teātra darbinieku savienības biedru. 1989. gadā saņēmis Latvijas PSR Nopelniem bagātā mākslas darbinieka goda nosaukumu.

1995. gadā Blumbergs ticis apbalvots ar ceturtās šķiras Triju Zvaigžņu ordeni. 2009. gadā saņēmis Spēlmaņu nakts balvu par mūža ieguldījumu.

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Džina popularitāte pasaulē pieaugusi pēdējos 10 gados, bet Latvijā – tikai pēdējo gadu laikā. Pēc Starptautiskā Vīnu un stipro alkoholisko dzērienu reģistra (IWSR) 2017. gada datiem džina patēriņš 2016. gadā ir audzis par 15% (pret 2015. gadu). Šodien džins ir viens no populārākajiem un izplatītākajiem alkoholiskajiem dzērieniem pasaulē. Tam ir dažādi garšu veidi, tomēr vispopulārākais nemainīgi ir tradicionālais džins –  ar izteiktu un patīkamu kadiķogu garšu.

Lasi vēl