Komentāri

Pēc Maximas traģēdijas arī citu lielveikalu tīklos atklājās daudzas nepilnības, neizdarības un nolaidība, kas varētu apdraudēt veikalu apmeklētājus un arī pašus darbiniekus. 

Mazas algas, smagi darba apstākļi – tās ir tikai nedaudzas lietas, kuras atklājās pēc Zolitūdes traģēdijas. Tagad lielveikalu tīklos daudzas lietas notiekot citādi.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Aina Maxima veikalā par kasieri strādā jau divus gadus – gadu pirms Zolitūdes traģēdijas un gadu pēc tās, tāpēc viņai ir iespēja salīdzināt, kā ir mainījusies uzņēmuma attieksme pret saviem darbiniekiem. Aina neslēpj, ka izskanējušās ziņas par to, ka darbiniekos neviens neieklausījās, ir bijušas patiesas. Atalgojums bijis mazs, un darba apstākļi slikti.

”Es domāju arī pircēji, kas nāca, viņi jau sajuta, ka kasierim, pārdevējam aiz letes ir tik daudz grūtības jāpārvar, lai viņš strādātu, un iedomājieties, ja mēs strādājam ar tādām grūtībām, ka nāc uz darbu ar nepatiku, nelaimīgs, tu jau to izplati apkārt, tā vide jau ar to piepildās,” atzīst SIA Maxima Latvija darbiniece Aina Engere.

Tagad situācija esot mainījusies un mikroklimats darba vietā uzlabojies. Darba apjoms nav sarucis, tomēr uzņēmuma vadība sākusi darbiniekos ieklausīties un risināt viņu problēmas.

Uzņēmuma vadītāja šorīt LNT raidījumā 900 sekundes atzina, ka veikalu darbiniekiem pārskatītas darba samaksu likmes, algas auguša par 7%, tāpat uzlaboti darba apstākļi un pārskatītas instrukcijas, kas nosaka, kā rīkoties ārkārtas situācijās. Uzņēmumā strādājošo darba apstākļu uzlabošanai šā gada laikā investēti 6,4 miljoni eiro.

Arī citas lielveikalu ķēdes pēc traģiskajiem notikumiem izdarījušas secinājumus – pirmkārt, jau apmeklētāju un darbinieku drošībai. Pārbaudīts gan ēku tehniskais stāvoklis, gan cilvēku evakuācijas plāni.

Visu veikalu pārdevējas atzīst, ka darba apjoms neesot samazinājies – kasiera vieta lielveikalā joprojām ir vakance.

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Džina popularitāte pasaulē pieaugusi pēdējos 10 gados, bet Latvijā – tikai pēdējo gadu laikā. Pēc Starptautiskā Vīnu un stipro alkoholisko dzērienu reģistra (IWSR) 2017. gada datiem džina patēriņš 2016. gadā ir audzis par 15% (pret 2015. gadu). Šodien džins ir viens no populārākajiem un izplatītākajiem alkoholiskajiem dzērieniem pasaulē. Tam ir dažādi garšu veidi, tomēr vispopulārākais nemainīgi ir tradicionālais džins –  ar izteiktu un patīkamu kadiķogu garšu.

Lasi vēl