Komentāri
Līdz 1. janvārim atcelts termiņš obligātai suņu apzīmēšanai ar mikroshēmu
FOTO: LETA

Lai atvieglotu finansiālo slogu suņu īpašniekiem, kuru finansiālās iespējas ir ierobežotas, valdība otrdien, 28. jūnijā, pieņēma grozījumus noteikumos par mājas (istabas) dzīvnieku reģistrācijas kārtību.

Grozījumi noteic, ka termiņš obligātajai suņu apzīmēšanai ar mikroshēmu jeb un reģistrācijai Lauksaimniecības datu centra (LDC) datubāzē tiek pārcelts no 2016. gada 1. jūlija uz 2017. gada 1. janvāri.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Lai paplašinātu personu loku, kurām atļauta suņu apzīmēšana (mikročipa zemādas ievadīšana) un reģistrācija LDC datubāzē, kā arī lai samazinātu ar suņu apzīmēšanu un reģistrāciju saistītās izmaksas, tiks veikti grozījumi Veterinārmedicīnas likumā, nosakot, ka Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) inspektori vai pilnvaroti veterinārārsti, kā arī apmācītas personas, kurām ir līgums ar dzīvnieku patversmi, varēs nodarboties ar suņu apzīmēšanu un reģistrāciju datu centra datubāzē.

Vienlaikus grozījumi tiks izdarīti arī 2011. gada 21. jūnija noteikumos Nr.491 “Mājas (istabas) dzīvnieku reģistrācijas kārtība”, nosakot, ka PVD inspektoriem vai pilnvarotiem veterinārārstiem, kā arī apmācītām personām, kurām ir līgums ar dzīvnieku patversmi, ir atļauta suņu apzīmēšana un reģistrācija LDC datubāzē.

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Džina popularitāte pasaulē pieaugusi pēdējos 10 gados, bet Latvijā – tikai pēdējo gadu laikā. Pēc Starptautiskā Vīnu un stipro alkoholisko dzērienu reģistra (IWSR) 2017. gada datiem džina patēriņš 2016. gadā ir audzis par 15% (pret 2015. gadu). Šodien džins ir viens no populārākajiem un izplatītākajiem alkoholiskajiem dzērieniem pasaulē. Tam ir dažādi garšu veidi, tomēr vispopulārākais nemainīgi ir tradicionālais džins –  ar izteiktu un patīkamu kadiķogu garšu.

Lasi vēl