Komentāri

Ar vērienu Latvijā aizvadīts viens no valsts simtgades svinību galvenajiem notikumiem – Dziesmu un deju svētki. Kā sarunā ar “900 sekundēm” norāda Latvijas institūta direktore Aiva Rozenberga, šis notikums ir izpelnījies ļoti plašu starptautisku rezonansi.

Latvijas Institūts sadarbojas ar ārvalstu medijiem. Kā norāda Rozenberga aizvadītie Dziesmu un deju svētki bijuši izcils pilsoniskās diplomātijas sasniegums.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

“Mediju lapas ir noklātas no Amerikas līdz Japānai, no Ķīnas līdz Francijai, par visu Eiropu nemaz nerunājot. Dziesmu svētku laikā šeit uz vietas bija kādi 100 žurnālisti no ārvalstīm. (..) Japāņi pat gatavo divas dokumentālās filmas par Dziesmu svētkiem. Tas vien liecina par to, ka mēs jau esam cilvēces mantojumam izdarījuši ko būtisku un joprojām to darām. Ja esam nokļuvuši “New York Times” vienā lapā ar Briseles NATO samitu un Trampu, tad mēs redzam, ka tas jau kļūst par tādu ģeopolitisku stāstu. Ne tikai kultūras tradīciju,” viņa saka.

Itālijas virtuve! Truša gaļas ragū ar pastu un gailenēm

Itālijas virtuve! Truša gaļas ragū ar pastu un gailenēm

Šī būs klasiska ragū recepte, kuras pamatā izmantosim truša gaļa. Jārēķinās, ka ragū pagatavošana prasīs salīdzinoši ilgu laiku, taču nekā sarežģīta šī ēdiena pagatavošanā nav, un zemāk esošajā video Uģis Veits no ”Gatavo 3” to parādīs.

Lasi vēl