Latvijā novāc pirmās arbūzu ražas; audzētāji slavē garšas īpatnības

Komentāri

Aukstā jūnija dēļ šogad nedaudz vēlāk nekā iepriekšējos gadus Latvijā sāk novākt pirmās pašmāju arbūzu ražas.

Lai arī arbūzu audzēšana Latvijā nepiemērotā klimata dēļ ir izaicinājums, to patlaban mēģina darīt vairāki desmiti cilvēku. Šobrīd tā vairāk ir pētnieciska aizraušanās, tomēr audzētāji optimistiski uzskata, ka Latvijā audzētie arbūzi ar laiku varētu ieņemt arī savu vietu tirgū – garšas ziņā tiem esot daudz priekšrocību, salīdzinot ar ievestajiem.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Piemēram, Rolands Dambis arbūzus pus hektāra platībā audzē teju 20 gadus. ”Šogad visi agrie arbūzu stādījumi aizgāja bojā. Iespējams, tajā vainojamas aukstās jūnija naktis vai arī skābais lietus,” stāsta arbūzu audzētājs.

Pēc pirmo stādījumu nonīkšanas nolēma veikt nelielu eksperimentu un arbūzus iesēja no jauna. Tagad var novākt to ražu. ”Tos, ko noņēmām un mēģinājām ēst – ļoti garšīgi, nekāda vaina,” stāsta R. Dambis.

Daļa no R. Dambja audzētās produkcijas nonāk arī Liepājas tirgū, tomēr neražas gads būtiski cenu neietekmēšot, jo lielu konkurenci veido ievestie augļi.

Ar riteni uz darbu. Arī ziemā!

Ar riteni uz darbu. Arī ziemā! 1

Vai Latvija varētu kļūt par velo zemi līdzīgi kā Nīderlande? Vai pie mums maz iespējams braukt ar riteni visu gadu? Un kā komfortabli ierasties savā birojā, ja esi minies uz darbu ar riteni ziemā?

Interesantākās 2018. gada grima tendences, ko Tu vari izmēģināt jau šodien!

Interesantākās 2018. gada grima tendences, ko Tu vari izmēģināt jau šodien!

2018. gads make-up pasaulē mirdz vēl spožāk nekā iepriekšējais. Tendenču virsotnēs gozējas metālisks spīdums, gliteri un pat uz ādas uzlīmējami akmentiņi, ļaujot mums uzmirdzēt kā dārgakmeņiem. Ja ar mirdzumu un spīdumu jau esam pazīstamas kopš pagājušā gada, tad viena toņa acu ēnas, izteikti kuplas skropstas un citas aktuālākās tendences vēl jāiepazīst. Esi gatava jauniem skaistuma piedzīvojumiem? Iepazīsties ar 10 interesantākajām grima tendencēm šajā gadā!

Lasi vēl