Latvija ir gatavojusies teroristu uzbrukumiem prezidentūras laikā

Komentāri

Gatavojoties Latvijas prezidentūrai Eiropas Savienības Padomē, esam gatavojušies arī tiešiem, fiziskiem terorisma draudiem, taču kopumā Latvijā terorisma līmenis ir zems, intervijā 900 sekundes sacīja iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis.

”Prezidentūras laikā varētu būt lielāki uzbrukumi – provokācijas ir iespējamas, gan diskreditējot amatpersonas, gan valsti kopumā. Taču esam nopietni gatavojušies, lai prezidentūras laikā spētu nodrošināt visu pasākumu norisi. Primārā lieta, kam esam gatavojušies, ir skaidrs terorisms. [..] Ir bijušas mācības Gaismas pilī, tāpat ir nopietna sadarbība ar partnerdienestiem, Valsts un Drošības policiju,” sacīja R. Kozlovskis, norādot, ka pretterorisma plāns ir pārbaudīts arī praksē.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Taču iekšlietu ministrs norāda, ka terorisma draudi Latvijā, salīdzinot ar citām Eiropas valstīm, ir zemi. Daudz vairāk jāuzmanās no dažādiem diskreditācijas paņēmieniem. ”Terorisma līmenis Latvijā ir zems. Nav tādu draudu kā citās valstīs, kur atsevišķu musulmaņu radikalizācijas procesā, grupējumi pastrādā teroraktus. Līdz ar to, manuprāt, šajā jomā mums nav draudu, taču nevaram izslēgt, ka kādas ekstrēmistu grupas varētu mēģināt aktivizēties. Mūs vairāk uztrauc kampaņas, ko varētu īstenot medijos,” sacīja R. Kozlovskis.

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Džina popularitāte pasaulē pieaugusi pēdējos 10 gados, bet Latvijā – tikai pēdējo gadu laikā. Pēc Starptautiskā Vīnu un stipro alkoholisko dzērienu reģistra (IWSR) 2017. gada datiem džina patēriņš 2016. gadā ir audzis par 15% (pret 2015. gadu). Šodien džins ir viens no populārākajiem un izplatītākajiem alkoholiskajiem dzērieniem pasaulē. Tam ir dažādi garšu veidi, tomēr vispopulārākais nemainīgi ir tradicionālais džins –  ar izteiktu un patīkamu kadiķogu garšu.

Lasi vēl