Latgales zemnieki novāc arbūzu un meloņu ražu

6 komentāri

Latvijā audzētu arbūzu un meloņu raža vairs nav nekāds brīnums. Tos audzē arī Latgales zemnieki, kuri tieši šobrīd novāc arbūzu un meloņu ražu. 

Ilūkstes novadā Timšānu saimniecībā Ineta lepojas ar savu pirmo arbūzu un meloņu ražu. Pērnajā pavasarī 10 hektāru laukā tika iestādītas 24 arbūzu un 13 meloņu šķirnes.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Laukā un siltumnīcās pavasarī iestādīti 500 arbūzu un 800 meloņu stādi. Pēc saimnieces teiktā, šis gads gan to audzēšanai nav īsti labvēlīgs, turklāt šobrīd jau aukstās naktis var ietekmēt ražas kvalitāti.

Zemnieku saimniecība Timšāni darbību sāka pirms četriem gadiem, Inetas vīrs Ivars nodarbojas ar gaļas lopiem un graudkopību, bet Ineta ir aizņemta ar dārzkopības darbiem. Iepriekš pārbaudīts, kuri kabači un cukīni aug labāk Latvijas klimatiskajos apstākļos un šobrīd to novāktā raža tiek realizēta Rīgā. Tāpēc saimnieki ne mirkli nebaidījās riskēt un pieņemt jaunus izaicinājumus.

Šobrīd viena arbūza svars ir tuvu 3 kilogramiem, un tie tiek tirgoti vietējā Daugavpils zemnieku tirgū. Kaut ražas novākšana ir tikai nesen sākusies, Ineta jau zina, kādas šķirnes stādīs nākamgad.

Kopumā arbūzus Latvijā šobrīd audzē vairākās zemnieku saimniecībās, un arbūzu audzētāji atzīst, ka šogad, tāpat kā pērn, arbūzu ražas Latvijā būs sliktas, nekā tās bijušas iepriekš.

TOP komentāri

  • snezana
  • Inga
    +1 +1 0

    Inga

    Vispār jau Ilūkste ir Sēlijā :)), bet šobrīd tiek pieskaitīta Latgalei bijušā Daugavpils rajona dēļ
  • Lidija
    +1 +1 0

    Lidija

    Pirmkārt, Ilūkste nav Latgalē, bet Zemgalē. Otrkārt, ēdu arbūzu, kas audzēt Ilūkstes apkaimē - nu ļoooti garšīgs, ne tuvu veikala ķīmizētajiem.

Pievienot komentāru

Lūdzu, ievēro portāla lietošanas noteikumus. Nepiemēroti komentāri tiks dzēsti, bet to autoriem – komentēšanas iespēja liegta!

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Džina popularitāte pasaulē pieaugusi pēdējos 10 gados, bet Latvijā – tikai pēdējo gadu laikā. Pēc Starptautiskā Vīnu un stipro alkoholisko dzērienu reģistra (IWSR) 2017. gada datiem džina patēriņš 2016. gadā ir audzis par 15% (pret 2015. gadu). Šodien džins ir viens no populārākajiem un izplatītākajiem alkoholiskajiem dzērieniem pasaulē. Tam ir dažādi garšu veidi, tomēr vispopulārākais nemainīgi ir tradicionālais džins –  ar izteiktu un patīkamu kadiķogu garšu.

Lasi vēl