Krējums, krējuma izstrādājums vai skābais krēms?

6 komentāri
Krējums, krējuma izstrādājums vai skābais krēms?
Foto: Daniel Panev/Flickr

Kāda atsķirība starp trim produktiem, kuriem ir visai līdzīgs nosaukums – krējums, krējuma izstrādājums un skābais krēms -, skaidro raidījums Bez Tabu!

Veikala plauktā atrodamais skābais krēms, kura iepakojumu no “parastā” krējuma vizuāli var atšķirt, tikai vērīgāk ieskatoties.

Raidījuma Bez Tabu eksperimentā, dodot nogaršot šo produktu satiktajiem cilvēkiem, noskaidrojās, ka garšas ziņā tie visi ir gana līdzīgi.

Tā kā gadu laikā mainījušās regulas, ir mainījušies arī produktu nosaukumi, noskaidroja Bez Tabu. Proti, skābais krēms ir tas pats vecais labais skābais krējums ar augu taukiem.

Ints Poškus, a/s Tukuma piens direktors skaidro:

Atšķirības no skābā krējuma izstrādājuma ir. Tiek lietoti citi, ievērojami dārgāki augu tauki, kuri nesatur transtaukskābes, kas tagad skaitās liels ”bubulis”. Domāju, ka sevišķi cilvēkiem, kuriem ir problēmas ar holesterīnu, ir tas produkts, kas jālieto. Tajā ir mazāk piesātinātas taukskāves nekā ”parastajā” krējumā.

Skaties video un vērtē!

6 komentāri