13 komentāri
Ķirsons met izaicinājumu darbaspēka problēmai – Rīgā plāno atvērt pilnībā robotizētu “Lido” restorānu
Publicitātes foto

Ņemot vērā augošās darbaspēka izmaksas un trūkstošās darba rokas, tuvāko divu gadu laikā Rīgā varētu atklāt robotizētu pašapkalpošanās restorānu “LIDO”.

Apņēmību nomainīt oficiantus ar robotiem, “TV3 ziņām” pauda “Lido” īpašnieks Gunārs Ķirsons, kurš nešaubās, ka atrast darbiniekus ēdināšanas uzņēmumiem tuvākos gados kļūs arvien grūtāk. Ja netiks atvērtas Latvijas robežas lētajam darbaspēkam, tad cita ceļa kā pilnībā automatizēt ēdienu pagatavošanu un klientu apkalpošanu neesot.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti
Gunārs Ķirsons
LIDO īpašnieks

Neizbēgami darba algas Latvijā būs vienādas kā Zviedrijā, Somijā un Vācijā, kur tās tagad ir lielākas. Lai to varētu panākt, mēs domājam robotizēt ļoti daudz, lai mašīnas varētu strādāt. Mašīnas nekļūdās, mašīnas daudz vairāk var izdarīt un par mašīnām nav jāmaksā virsstundas brīvdienās.

Jau šobrīd “Lido” tiek automatizēta kotlešu un pankūku cepšana, iegādājoties modernas pannas, taču Ķirsons nešaubās, ka pēc pāris gadiem tās klientu acu priekšā ceps roboti.

“Mēs robotizāciju veidosim tā, lai klienti var redzēt visu ēdiena pagatavošanas procesu. Tikai cilvēka vietā, to darīs kāds automāts, ko mēs sauksim par robotu,” akcentēja Ķirsons.

Pagaidām gan vēl neesot skaidrs, vai tiks robotizēti visi “Lido” restorāni, vai tikai viens.

“Lido”  “Vērmanītis”

TOP komentāri

Pievienot komentāru

Lūdzu, ievēro portāla lietošanas noteikumus. Nepiemēroti komentāri tiks dzēsti, bet to autoriem – komentēšanas iespēja liegta!

Viegli pagatavojams rudenīgs saldums! Baltās šokolādes un ķirbju trifeles

Viegli pagatavojams rudenīgs saldums! Baltās šokolādes un ķirbju trifeles

Kas gan var būt vēl spilgtāks rudens vēstnesis par ķirbi? Jā, rudens tik tiešām ir klāt, un ar ķirbju piedāvājumu problēmu nav. Anna Panna no ”Gatavo 3” komandas aicina izmantot šo šobrīd tik bieži sastopamo ogu baltās šokolādes un ķirbju trifeļu pagatavošanai, kas būs gards pārsteigums gan ģimenei, gan viesiem.

Lasi vēl