13 komentāri
Ķirsons met izaicinājumu darbaspēka problēmai – Rīgā plāno atvērt pilnībā robotizētu “Lido” restorānu
Publicitātes foto

Ņemot vērā augošās darbaspēka izmaksas un trūkstošās darba rokas, tuvāko divu gadu laikā Rīgā varētu atklāt robotizētu pašapkalpošanās restorānu “LIDO”.

Apņēmību nomainīt oficiantus ar robotiem, “TV3 ziņām” pauda “Lido” īpašnieks Gunārs Ķirsons, kurš nešaubās, ka atrast darbiniekus ēdināšanas uzņēmumiem tuvākos gados kļūs arvien grūtāk. Ja netiks atvērtas Latvijas robežas lētajam darbaspēkam, tad cita ceļa kā pilnībā automatizēt ēdienu pagatavošanu un klientu apkalpošanu neesot.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti
Gunārs Ķirsons
LIDO īpašnieks

Neizbēgami darba algas Latvijā būs vienādas kā Zviedrijā, Somijā un Vācijā, kur tās tagad ir lielākas. Lai to varētu panākt, mēs domājam robotizēt ļoti daudz, lai mašīnas varētu strādāt. Mašīnas nekļūdās, mašīnas daudz vairāk var izdarīt un par mašīnām nav jāmaksā virsstundas brīvdienās.

Jau šobrīd “Lido” tiek automatizēta kotlešu un pankūku cepšana, iegādājoties modernas pannas, taču Ķirsons nešaubās, ka pēc pāris gadiem tās klientu acu priekšā ceps roboti.

“Mēs robotizāciju veidosim tā, lai klienti var redzēt visu ēdiena pagatavošanas procesu. Tikai cilvēka vietā, to darīs kāds automāts, ko mēs sauksim par robotu,” akcentēja Ķirsons.

Pagaidām gan vēl neesot skaidrs, vai tiks robotizēti visi “Lido” restorāni, vai tikai viens.

“Lido”  “Vērmanītis”

TOP komentāri

Pievienot komentāru

Lūdzu, ievēro portāla lietošanas noteikumus. Nepiemēroti komentāri tiks dzēsti, bet to autoriem – komentēšanas iespēja liegta!

Ātri pagatavojami un veselīgi! Vasarīgie augļu salāti ar kazas sieru

Ātri pagatavojami un veselīgi! Vasarīgie augļu salāti ar kazas sieru

Netradicionāli Annai Pannai no ”Gatavo 3”, kura ierasti mums pamāca dažādu lielāku un mazāku kūciņu pagatavošanu, šoreiz viņa prezentēs recepti ļoti viegliem un vasarīgiem augļu salātiem. Salātu pagatavošana būs ne tikai ātra, bet arī variācijas tiem var būs visdažādākās, atkarībā no tā, kādas sastāvdaļas tajā brīdī pieejamas.

Brienot cauri meža biezoknim, pavārs Ēriks Dreibants paviesojas Tele2 projektā „Gudrajā mājā”

Brienot cauri meža biezoknim, pavārs Ēriks Dreibants paviesojas Tele2 projektā „Gudrajā mājā” 1

Šonedēļ Tele2 projektā ”Gudrajā mājā” viesojās tautā iecienītais pavārs, restorāna ”Restorāns 3” šefpavārs Ēriks Dreibants. Tā kā pavārs dzīvo laukos, viņam bija īpaši noderīgi uzzināt par ”Gudrās mājas” iespējām un funkcijām. Lai pārliecinātos, ka ”Gudrā māja” darbojas arī meža biezoknī, jo tad viņa lauku māja nebūtu izņēmums.

Lasi vēl