Jelgavā aizlūzis koks apdraud apkārtējo drošību

Komentāri

Jelgavā kāds prāvs bērzs jau vairākus gadus palēnām šķiebjas uz gājēju celiņa pusi, taču atbildīgie dienesti par to neliekas ne zinis. Roberts pa gājējiem un velobraucējiem izveidoto celiņu, kas savieno Ozolniekus un Jelgavu, pārvietojas visai bieži. Jau vairākus gadus viņu satrauc kāds ceļmalas koks, kas, viņaprāt, apdraud apkārtējos.

Roberts stāsta, ka pirms pāris mēnešiem viņš savas bažas uzticējis arī kādai strādnieku brigādei, kas šajā apkaimē tīrījusi mežmalu un zāģējusi kokus. Vīri atbildējuši, ka tā gan nav viņu kompetence, taču par šo koku noteikti paziņos vietējam mežsargam.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Kad diemžēl arī šie solījumi nav izpildīti un koks, neviena netraucēts, turpinājis augt, Roberts palīdzību meklējis Ozolnieku domē, kur strādājot viens no kaimiņiem.

Jelgavas pašvaldības policijas pārstāve skaidro, ka pilsētnieki nereti meklē palīdzību tieši policijā, uzticot savus stāstus, gan par šādiem šķietami bīstamiem kokiem, gan citām nebūšanām. Saprotamu iemeslu dēļ likumsargi nevar atrisināt visas šīs problēmas – zāģēt kokus, aizvērt vaļējas kanalizācijas lūkas un parūpēties par ielu apgaismojumu, taču palīdzība netiek atteikta nevienam. Protams, ir arī kāds ātrāks ceļš, kā savu ziņu nodot atbildīgajiem.

Vairāk skaties pievienotajā video!

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Džina popularitāte pasaulē pieaugusi pēdējos 10 gados, bet Latvijā – tikai pēdējo gadu laikā. Pēc Starptautiskā Vīnu un stipro alkoholisko dzērienu reģistra (IWSR) 2017. gada datiem džina patēriņš 2016. gadā ir audzis par 15% (pret 2015. gadu). Šodien džins ir viens no populārākajiem un izplatītākajiem alkoholiskajiem dzērieniem pasaulē. Tam ir dažādi garšu veidi, tomēr vispopulārākais nemainīgi ir tradicionālais džins –  ar izteiktu un patīkamu kadiķogu garšu.

Lasi vēl