IZM gatavo vērienīgas izmaiņas vidusskolu mācību programmā

2 komentāri

Ideja par obligātu vidusskolas eksāmenu eksaktajos priekšmetos vismaz pagaidām ir atmesta. Izglītības ministrijā kaļ plānus vērienīgām izmaiņām vidusskolu mācību programmā.

Jaunieši centralizētos pārbaudes darbus varētu kārtot jau 10. klases noslēgumā, bet pēc tam viņi turpinātu padziļināti mācīties to, kas padodas vislabāk. Līdz ieceres ieviešanai dzīvē gan vēl tāls ceļš ejams.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Saeimas Izglītības komisijas sēdē deputāti iepazinās ar centralizēto eksāmenu pilotprojekta rezultātiem eksaktajos priekšmetos – ķīmijā, fizikā, dabaszinātnēs. Secinājums – rezultāti varēja būt labāki. Jaunieši putrojušies atbildēs, kur bijusi nepieciešama radoša domāšana.

Deputāti neatbalstīja ieceri eksāmenu dabaszinātnēs, fizikā un ķīmijā noteikt par obligātu centralizēto eksāmenu 12. klasēm. Uzspiests pārbaudes darbs tikai veicināšot viduvējus rezultātus.

Tikmēr Izglītības ministrijā apsver iespēju mainīt mācību programmu vidusskolās. Proti, jaunieši pārbaudes darbus varētu kārtot jau 10. klases noslēgumā. Pēc tam viņi turpinātu padziļināti mācīties to, kas vairāk padodas.

Pagaidām gan nav zināms, kad varētu sākt reformu vidusskolās.

TOP komentāri

  • Zane
    +2 +2 0

    Zane

    Noteikti esmu par! Nevar 21.gadsimtā, kad viss ir attīstījies un mainījies, mācīt 15.gs metodēm!!!

Pievienot komentāru

Lūdzu, ievēro portāla lietošanas noteikumus. Nepiemēroti komentāri tiks dzēsti, bet to autoriem – komentēšanas iespēja liegta!

Viegli pagatavojams rudenīgs saldums! Baltās šokolādes un ķirbju trifeles

Viegli pagatavojams rudenīgs saldums! Baltās šokolādes un ķirbju trifeles

Kas gan var būt vēl spilgtāks rudens vēstnesis par ķirbi? Jā, rudens tik tiešām ir klāt, un ar ķirbju piedāvājumu problēmu nav. Anna Panna no ”Gatavo 3” komandas aicina izmantot šo šobrīd tik bieži sastopamo ogu baltās šokolādes un ķirbju trifeļu pagatavošanai, kas būs gards pārsteigums gan ģimenei, gan viesiem.

Lasi vēl