Komentāri
Irbes jūras šaurumā notikusi divu kravas kuģu sadursme
Foto: LETA

Irbes jūras šaurumā pie Miķeļbākas svētdien notikusi divu kravas kuģu sadursme, bet cilvēki negadījumā nav cietuši, informēja Krasta apsardzes dienesta sabiedrisko attiecību speciāliste Līva Veita.

Vakar ap plkst. 20.30 Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs novēroja, ka divi kravas kuģi veic bīstamu manevru, kas beidzās ar to, ka pie Miķeļbākas notika Dānijas karoga kuģa Maersk Etienne un Panamas karoga kuģa Coral Opal sadursme.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Sadursmē abi kravas kuģi ir guvuši bojājumus un kuģī Coral Opal balasta tankā ir neliela sūce, kura neietekmē kuģa peldspēju. Cilvēki negadījumā nebija cietuši.

Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs nekavējoties uz notikuma vietu nosūtīja glābšanas kuģi Astra, kura apkalpe veica vizuālo apsekošanu un kuģu pārbaudi jūrā. Papildus centrs norīkoja Gaisa spēku aviācijas bāzes helikopteru doties uz notikumu vietu, lai veiktu video un foto fiksāciju un pārbaudītu vai bojājumu rezultātā nav notikusi naftas produktu noplūde jūrā.

Naftas produktu noplūde netika konstatēta.

Kuģis Coral Opal ir norīkots doties Ventspils ostas reidā, savukārt Maersk Etienne turpina kustību uz Rīgas ostu.

Krasta apsardzes dienestā tiek apkopoti materiāli izmeklēšanas uzsākšanai.

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Džina popularitāte pasaulē pieaugusi pēdējos 10 gados, bet Latvijā – tikai pēdējo gadu laikā. Pēc Starptautiskā Vīnu un stipro alkoholisko dzērienu reģistra (IWSR) 2017. gada datiem džina patēriņš 2016. gadā ir audzis par 15% (pret 2015. gadu). Šodien džins ir viens no populārākajiem un izplatītākajiem alkoholiskajiem dzērieniem pasaulē. Tam ir dažādi garšu veidi, tomēr vispopulārākais nemainīgi ir tradicionālais džins –  ar izteiktu un patīkamu kadiķogu garšu.

Lasi vēl