Komentāri
Iecienītākais Ziemassvētku pārtikas produkts ir mandarīni, secināts aptaujā
FOTO: LETA

Šomēnes veikta pircēju aptauja liecina, ka iecienītākais Ziemassvētku laika pārtikas produkts ir mandarīni. Pat piparkūkas, pelēkie zirņi un speķa pīrāgi popularitātes ziņā atpaliek.

Tomēr pirms likt mandarīnus galdā, ir jāatceras, ka tie apstrādāti ar bīstamām ķīmiskām vielām. Līdzās vaskiem, kas augli ilgāk saglabā svaigu, tie apsmidzināti arī ar pesticīdu paveidu – fungicīdiem, kas kavē dažādus pūšanas procesus un pēlējuma sēnīšu vairošanos.

Zinātniskā institūta BIOR speciālisti, kuri nodarbojas ar pārtikas drošību, norāda, ka tieši tādēļ citrusaugļi jāmazgā īpaši rūpīgi.

Kas ir tās vielas ar kurām tiek apstrādāti citrusaugļi pēc novākšanas un cik bīstamas ir šīs vielas, skaties LNT ziņās astoņos.

Viegli pagatavojams rudenīgs saldums! Baltās šokolādes un ķirbju trifeles

Viegli pagatavojams rudenīgs saldums! Baltās šokolādes un ķirbju trifeles

Kas gan var būt vēl spilgtāks rudens vēstnesis par ķirbi? Jā, rudens tik tiešām ir klāt, un ar ķirbju piedāvājumu problēmu nav. Anna Panna no ”Gatavo 3” komandas aicina izmantot šo šobrīd tik bieži sastopamo ogu baltās šokolādes un ķirbju trifeļu pagatavošanai, kas būs gards pārsteigums gan ģimenei, gan viesiem.

Lasi vēl