Komentāri
Iecienītākais Ziemassvētku pārtikas produkts ir mandarīni, secināts aptaujā
FOTO: LETA

Šomēnes veikta pircēju aptauja liecina, ka iecienītākais Ziemassvētku laika pārtikas produkts ir mandarīni. Pat piparkūkas, pelēkie zirņi un speķa pīrāgi popularitātes ziņā atpaliek.

Tomēr pirms likt mandarīnus galdā, ir jāatceras, ka tie apstrādāti ar bīstamām ķīmiskām vielām. Līdzās vaskiem, kas augli ilgāk saglabā svaigu, tie apsmidzināti arī ar pesticīdu paveidu – fungicīdiem, kas kavē dažādus pūšanas procesus un pēlējuma sēnīšu vairošanos.

Zinātniskā institūta BIOR speciālisti, kuri nodarbojas ar pārtikas drošību, norāda, ka tieši tādēļ citrusaugļi jāmazgā īpaši rūpīgi.

Kas ir tās vielas ar kurām tiek apstrādāti citrusaugļi pēc novākšanas un cik bīstamas ir šīs vielas, skaties LNT ziņās astoņos.

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Džina popularitāte pasaulē pieaugusi pēdējos 10 gados, bet Latvijā – tikai pēdējo gadu laikā. Pēc Starptautiskā Vīnu un stipro alkoholisko dzērienu reģistra (IWSR) 2017. gada datiem džina patēriņš 2016. gadā ir audzis par 15% (pret 2015. gadu). Šodien džins ir viens no populārākajiem un izplatītākajiem alkoholiskajiem dzērieniem pasaulē. Tam ir dažādi garšu veidi, tomēr vispopulārākais nemainīgi ir tradicionālais džins –  ar izteiktu un patīkamu kadiķogu garšu.

Lasi vēl