Gardumu pavēlniece Lapsa virtuvē dalās ar savu īpašo Ziemassvētku recepti

Komentāri

Ar savu Ziemassvētku garšu dalās kādreiz populārā TV raidījuma Lapsa virtuvē saimniece Liene Tomsone! Cepti āboli ar putukrējumu un smilšu mīklas drumstalām, kuru recepti Liene spēj nodeklamēt kā pantiņu pie eglītes.

Pirms saldā gatavošanas jāsagatavo arī burciņas tā uzglabāšanai!

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Recepte:

Mīklai – kviešu milti 300 g, sviests 200 g, cukurs 100 g.

Drupačas izliek uz pannas un cep krāsnī, kas uzkarsēta līdz 180 grādiem.

Āboliem izgriež serdi, un viducī ieliek piciņu sviesta un cukuru.

Neatņemama sastāvdaļa ir rumā mērcētas dzērvenes. Nostāvinātas aptuveni diennakti.

Putojot putukrējumu, sākumā to putot lēni, lai neaiziet viss pa gaisu. Lai labāk saputojas, to vajag putot aukstu. Uzmanīgiem jābūt, lai putukrējums nepārputojas.

Lai labi garšo!

Foto:

Video:

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Džina popularitāte pasaulē pieaugusi pēdējos 10 gados, bet Latvijā – tikai pēdējo gadu laikā. Pēc Starptautiskā Vīnu un stipro alkoholisko dzērienu reģistra (IWSR) 2017. gada datiem džina patēriņš 2016. gadā ir audzis par 15% (pret 2015. gadu). Šodien džins ir viens no populārākajiem un izplatītākajiem alkoholiskajiem dzērieniem pasaulē. Tam ir dažādi garšu veidi, tomēr vispopulārākais nemainīgi ir tradicionālais džins –  ar izteiktu un patīkamu kadiķogu garšu.

Lasi vēl