Komentāri
FOTO: nežēlīgi! PVD atsavina badā nomērdētus un spīdzinātus lopus
FOTO: PVD

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) kādā saimniecībā Pārgaujas novada Stalbes pagastā izņēmis vairāk nekā 20 liellopus, jo saimniecībā konstatēti dzīvnieku labturības prasību pārkāpumi un cietsirdīga izturēšanās pret dzīvniekiem.

Pārbaude saimniecībā veikta pēc tam, kad PVD saņēma iedzīvotāju sūdzību par klaiņojošiem, novārgušiem liellopiem.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Pārbaudē PVD konstatēja, ka saimnieks nav nodrošinājis dzīvniekiem pienācīgu barošanu, dzirdināšanu un turēšanas apstākļus, tādēļ dzīvnieki ir novārguši un klaiņojuši pa tuvējo apkārtni, meklējot barību.

Daži dzīvnieki ilgstoši bijuši piesieti, tādēļ tie dzēruši no tuvējām, daļēji aizsalušām lāmām. Piesietajiem dzīvniekiem striķi bija ieauguši miesā, atstājot pūžņojošas un asiņojošas brūces, kas liecina par to, ka dzīvnieki ir ilgstoši bijuši pakļauti ciešanām.

Foto

PVD no saimniecības izņēmis 21 liellopu vecumā no 2 mēnešiem līdz 8 gadiem.

Noformēts administratīvā pārkāpuma protokols par dzīvnieku labturības prasību pārkāpumiem un cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvniekiem. Tuvākajā laikā tiks pieņemts lēmums par soda piemērošanu dzīvnieku īpašniekam.

Naudas sods, kuru var piemērot par cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvniekiem, ir no 7 līdz 350 eiro.

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Džina popularitāte pasaulē pieaugusi pēdējos 10 gados, bet Latvijā – tikai pēdējo gadu laikā. Pēc Starptautiskā Vīnu un stipro alkoholisko dzērienu reģistra (IWSR) 2017. gada datiem džina patēriņš 2016. gadā ir audzis par 15% (pret 2015. gadu). Šodien džins ir viens no populārākajiem un izplatītākajiem alkoholiskajiem dzērieniem pasaulē. Tam ir dažādi garšu veidi, tomēr vispopulārākais nemainīgi ir tradicionālais džins –  ar izteiktu un patīkamu kadiķogu garšu.

Lasi vēl