FOTO: Kā Alberts Dinters devās jūrā “vella ģīmjus” ķert

5 komentāri
FOTO: Kā Alberts Dinters devās jūrā “vella ģīmjus” ķert
FOTO: Alberts Dinters, Bez Tabu

TV3 raidījuma Bez Tabu žurnālists Alberts Dinters savu atvaļinājumu izmanto, lai nodotos savam hobijam – makšķerēšanai.  ”Nu tad beidzot mūsu Latvijas sinoptiķi ir nekļūdīgi. Otrdienā saulīte staigā pa zemes virsu. Nesēdēs takš šādā dienā četrās sienās! Kaut kur interneta dzīlēs ir rastas vīru runas, ka Baltijas jūrā sakustējusies zivs, kura Latvijā pasludināta teju ārpus likuma,” stāsta Alberts.

”Jūras grundulis. Rijīga uz nebēdu. Noēdot vietējo bušu un mencu iecienīto “zakusonu”, tamdēļ no copmaņu puses ķerama uz nebēdu. Jo vairāk, jo labāk. Tā nu ar visu makšķernieku dievu un feju svētību, auto iekrauti visi ”pričendāli”, kuri veiksmes gadījumā palīdzēs dabūt laukā pēc skata nešpetno zivi. Pa ceļam atbalstam vietējo bodes turētāju, iegādājoties garneli, kura gauži labi ”smeķē zuvei”. Mērķis – Pāvilosta. Kad ierodos, jau liela diena. Kautrīgi pabāžu degunu molu virzienā – ja nu tur pilns ar copmaņiem tā, ka nav kur palikt? Nē. Vien vienā mola pusē pāris vīru cilā savas bada pātagas.”

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

”Ak jā, ir tak darba diena! Pa Sakas upi uz jūru pukšķina divi vietējie piekrastes zvejnieki. “Vīri! No mola kaut kas ķeras?” “Jā, grundul’s!” To tik vaig dzirdēt! Krauju aprīkojumu plecos un naski uz mola galu virsū. Kā jau trakam copmanim, makšķeres sagatavotas, piecu minūšu laikā atrasts vajadzīgais pludiņa stāvoklis un cope sākas. Paiet pusotra minūte un pluds, gluži kā ātruma ziņā sacenšoties ar Useinu Boltu, pazūd jūras dzelmē. Ir! Ar Šūmahera cienīgu ātrumu no dzelmes augšup ceļas pirmais grundul’s.”

”Pirmo reizi tos ķēru pērn un izvelkot savu pirmo jūras grunduli noteicu-kas tas par ķēmu? Paskats uz tiem tāds, it kā paša nelabā radinieki būtu! Cope ir un divu stundu laikā 10 litru spainis teju pilns. Blakus sasēdušie vīri ar cilā pīckas, priecājoties par lomu. Ko darīt ar pēc skata pretīgo zuvi? Cik runāts ar citiem copmaņiem, lasītas atziņas, tad vienīgais gastronomiskais pagatavošanas veids-kūpināt. Tad vismaz esot bauda to ēst. Tā nu ap 50 gabaliem grunduļu tiek sagatavoti ar dažādām tikai man zināmām garšvielām un atstāti ievilkties, lai nākamajā dienā taptu zeltaini brūni iekš kūpinātavas. Tiem dullajiem ”copmaņiem”, kā es, iesaku ķert mirkli, lai izbaudītu labo laiku, labu copi un gardu maltīti, kamēr skatām to, kā mūsu hokejisti cenšas tikt pie vārtu guvuma,” stāsta Alberts.

Alberts visiem kaislīgiem ”copmaņiem” novēl ne asakas, savukārt mēs Albertam vēlam patīkamu un piedzīvojumiem bagātu atvaļinājumu!

TOP komentāri

  • pāvilostnieks
  • Sandis Kampe
    0 0 0

    Sandis Kampe

    Cepti un tomātu pastas sīpolu marinādē paturēti arīir supergardi!
  • pāvilostnieks
    0 0 0

    pāvilostnieks

    Izķidā zivis, novelc ādu, sagriez filejas, apviļā mannā un cep uz pannas

Pievienot komentāru

Lūdzu, ievēro portāla lietošanas noteikumus. Nepiemēroti komentāri tiks dzēsti, bet to autoriem – komentēšanas iespēja liegta!

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Džina popularitāte pasaulē pieaugusi pēdējos 10 gados, bet Latvijā – tikai pēdējo gadu laikā. Pēc Starptautiskā Vīnu un stipro alkoholisko dzērienu reģistra (IWSR) 2017. gada datiem džina patēriņš 2016. gadā ir audzis par 15% (pret 2015. gadu). Šodien džins ir viens no populārākajiem un izplatītākajiem alkoholiskajiem dzērieniem pasaulē. Tam ir dažādi garšu veidi, tomēr vispopulārākais nemainīgi ir tradicionālais džins –  ar izteiktu un patīkamu kadiķogu garšu.

Lasi vēl