Komentāri

Naudas trūkums skāris kustību “Iespējamā misija”, kas Latvijā jau desmit gadus palīdz skolām piesaistīt jaunus un talantīgus skolotājus.

”Iespējamā misija” darbojas, pateicoties ziedojumiem, taču pēc šogad ieviestās nodokļu reformas ir mazinājusies uzņēmēju vēlme kustībai ziedot.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Par spīti tam, ka izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis vēl nesen akcentējis, ka ”Iespējamā misija” veido izcilības, nekāda reāla risinājuma programmas problēmām gan pagaidām neesot.

Kārlis Andersons
“Iespējamās misijas” direktors

Tika pieņemts lēmums, ka mēs dalībniekus šajā gadā neuzņemam, bet tās noteikti nav “Iespējamās misijas” beigas. Ir mērķis uzņemt jaunus dalībniekus jau nākamgad.

Programmas veidotāji šobrīd darbojas ar jaunu ziedotāju piesaisti. Esot uzsāktas arī sarunas ar pašvaldībām, kuras ir ieinteresētas palīdzēt.

“Iespējamās misijas” dalībnieku aktīvākais mācīšanās periods ir vasara, bet sagatavošanās process tiek plānots jau ziemā. Pat ja izdotos savākt nepieciešamo finansējumu, šogad organizēt programmas turpinājumu neizdotos.

Andersons gan norāda, ka pēdējo gadu laikā pieaug pieprasījumi pēc jauniem skolotājiem un gandrīz visās pašvaldībās trūkst jaunu pedagogu. Šogad bija plānots uzņemt 15 jaunos skolotājus, savukārt piedāvāto vakanču skaits – 155.

Valmieras Pārgaujas ģimnāzijas vēstures skolotājs, “Iespējamās misijas” absolvents Nils Mosejonoks atzina, ka viņu savulaik ļoti uzrunāja kādas “Iespējamās misijas” absolventes salīdzinājums. “Darbs skolā ir kā darbs “Google” birojā, kas ir tāds prestižākais darbs pasaulē, jo tu ik dienas vari mainīt pasauli, vari mainīt cilvēku dzīves un ietekmēt procesus visapkārt, un patiesībā – darbs skolā ir par to pašu.”

Saruna par “Iespējamo misiju”

Itālijas virtuve! Truša gaļas ragū ar pastu un gailenēm

Itālijas virtuve! Truša gaļas ragū ar pastu un gailenēm

Šī būs klasiska ragū recepte, kuras pamatā izmantosim truša gaļa. Jārēķinās, ka ragū pagatavošana prasīs salīdzinoši ilgu laiku, taču nekā sarežģīta šī ēdiena pagatavošanā nav, un zemāk esošajā video Uģis Veits no ”Gatavo 3” to parādīs.

Lasi vēl