Eksperti prognozē, ka cenu kāpums turpmāk būs neliels

1 komentārs
Eksperti prognozē, ka cenu kāpums turpmāk būs neliels
FOTO: LETA

Vai šogad par dažādām precēm un pakalpojumiem maksājam mazāk vai vairāk nekā pērn? Ar jaunākajiem datiem šodien klajā nāks Centrālā statistikas pārvalde (CSP).

Gada sākumā cenu līmenis bijis zemāks nekā pirms gada. Piemēram, februārī, salīdzinot ar 2015. gada februāri, cenas samazinājušās par pusprocentu.

Galveno toni patlaban diktē energoresursu cenas pasaulē. Un arī turpmākais lielā mērā būs atkarīgs no naftas cenām. To izmaiņas vispirms ietekmēs degvielas cenas, bet ilgākā termiņā arī maksu par gāzi un siltumu.

Ekspertu aplēses liecina, ka arī martā vidējais cenu līmenis salīdzinājumā ar februāri pieaudzis pavisam nedaudz, bet gada griezumā vērojams kritums par 0,8%.

Būtiskākie faktori, kas to noteica, ir cenu pieaugums apģērbam, apaviem un pārtikas produktiem, kā arī tālāks siltumenerģijas cenu samazinājums.

TOP komentāri

  • Rita Sīmane
    0 0 0

    Rita Sīmane

    Nekadi nevaru saprast ka aprekina cenu kapumu.Cik es ieperkos visam partikas precem cenas ir paceltas komunalajiem maksajumiem ari ,visu laiku jabrinas pie mums nav itka inflacija, bet liekas ka ta ir slepta.

Pievienot komentāru

Lūdzu, ievēro portāla lietošanas noteikumus. Nepiemēroti komentāri tiks dzēsti, bet to autoriem – komentēšanas iespēja liegta!

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Džina popularitāte pasaulē pieaugusi pēdējos 10 gados, bet Latvijā – tikai pēdējo gadu laikā. Pēc Starptautiskā Vīnu un stipro alkoholisko dzērienu reģistra (IWSR) 2017. gada datiem džina patēriņš 2016. gadā ir audzis par 15% (pret 2015. gadu). Šodien džins ir viens no populārākajiem un izplatītākajiem alkoholiskajiem dzērieniem pasaulē. Tam ir dažādi garšu veidi, tomēr vispopulārākais nemainīgi ir tradicionālais džins –  ar izteiktu un patīkamu kadiķogu garšu.

Lasi vēl