2 komentāri

Tiesībsarga birojs vērsies Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM), norādot, ka skolēniem trūkst laika atpūtai starp eksāmeniem, ja tie ieplānoti divas dienas pēc kārtas, to intervijā “900 sekundēm” atzina tiesībsargs Juris Jansons.

Tam par pamatu ir arī iesniegums, kas saņemts no kāda skolēna, kurš argumentēti sūdzējies par dažādiem eksāmeniem, kas viņam jākārto divas dienas pēc kārtas.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti
Juris Jansons
tiesībsargs

Faktiski tiešām veidojas diezgan absurda situācija, jo divās dienās divi eksāmeni bez pienācīga starplaika, lai atpūstos un sagatavotos, nav pieļaujami. Tas pilnīgi noteikti ir cilvēktiesību, bērnu tiesību pārkāpums.

Viņš informēja, ka ir saņemts arī Rīgas Stradiņa universitātes Psihosomatikas klīnikas atzinums, kurā norādīts, ka eksāmenu kārtošana divas dienas pēc kārtas nav pieļaujama, jo tādā gadījumā skolēna stresa un noguruma dēļ eksāmena rezultāti var neuzrādīt patiesās zināšanas.

Saistībā ar minēto problēmsituāciju Tiesībsarga birojs aprīlī vērsies IZM, no kuras atbilde vēl tiekot gaidīta. “Protams, visticamāk, uz šo mācību gadu nekādas būtiskas izmaiņas vairs neveiks, jo ir par maz laika, lai grozītu valdības noteikumus. Mēs rekomendējam uz nākamo gadu plānot saprātīgi laiku, lai skolēni var paspēt atpūsties un pienācīgi sagatavoties eksāmeniem,” pastāstīja tiesībsargs.

TOP komentāri

  • laine
    +1 +1 0

    laine

    Tāda sajūta, ka šī jaunā paaudze ir nekam nederīga. Viss par grūtu.
  • ...
    0 0 0

    ...

    Muļķības! Vai to grafiku sauc par saspringtu???? Šai paaudzei arī 5 dienu darba nedēļa būs pārāk saspringta!

Pievienot komentāru

Lūdzu, ievēro portāla lietošanas noteikumus. Nepiemēroti komentāri tiks dzēsti, bet to autoriem – komentēšanas iespēja liegta!

Itālijas virtuve! Truša gaļas ragū ar pastu un gailenēm

Itālijas virtuve! Truša gaļas ragū ar pastu un gailenēm

Šī būs klasiska ragū recepte, kuras pamatā izmantosim truša gaļa. Jārēķinās, ka ragū pagatavošana prasīs salīdzinoši ilgu laiku, taču nekā sarežģīta šī ēdiena pagatavošanā nav, un zemāk esošajā video Uģis Veits no ”Gatavo 3” to parādīs.

Lasi vēl