2 komentāri
Deputāti galīgajā lasījumā atbalsta MUN palielināšanu līdz 15%; mazajiem uzņēmumiem līdz 12%
FOTO: LETA

Saeimas Budžeta un finanšu komisija pirmdien, 19. decembrī, galīgajā lasījumā atbalstīja grozījumus Mikrouzņēmumu nodokļa (MUN) likumā, paredzot MUN likmi palielināt līdz 15%. Savukārt uzņēmumiem ar apgrozījumu līdz 7000 eiro MUN likme nākamgad būs 12%.

Šādu ierosinājumu atbalstīja vairākums komisijas, tostarp opozīcijas deputāti. Balsojumā atturējās “Vienotības” deputāti, bet Latvijas reģionu apvienības (LRA) deputāts Mārtiņš Bondars balsoja pret.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Deputātu atbalstītais ierosinājums paredz, ka 12% MUN likme būs izņēmums uz vienu gadu mazajiem uzņēmumiem. Pārējiem mikrouzņēmumiem nodokļa likme no nākamā gada būs 15%.

TOP komentāri

  • Benz
    0 0 0

    Benz

    Jau laicīgi apsveicu valdību ar krīzi 2018 vai 2019 labākajā gadījumā!

    Skumjākais būs tas, ka to ekstra naudu tāpat mēslos iztērēs nākošajos budžetos, un tautai nekāds labums nebūs.
  • MUN maksātājs
    0 0 0

    MUN maksātājs

    Kā es gada sākumā to apgrozījumu varēšu zināt?
    Tāpat būs 15% jāmaksā un jācer ka kaut kad, varbūt, .. kāds pārmaksāto atmaksās?

Pievienot komentāru

Lūdzu, ievēro portāla lietošanas noteikumus. Nepiemēroti komentāri tiks dzēsti, bet to autoriem – komentēšanas iespēja liegta!

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Džina popularitāte pasaulē pieaugusi pēdējos 10 gados, bet Latvijā – tikai pēdējo gadu laikā. Pēc Starptautiskā Vīnu un stipro alkoholisko dzērienu reģistra (IWSR) 2017. gada datiem džina patēriņš 2016. gadā ir audzis par 15% (pret 2015. gadu). Šodien džins ir viens no populārākajiem un izplatītākajiem alkoholiskajiem dzērieniem pasaulē. Tam ir dažādi garšu veidi, tomēr vispopulārākais nemainīgi ir tradicionālais džins –  ar izteiktu un patīkamu kadiķogu garšu.

Lasi vēl