Komentāri
Daudzviet Latvijā sāk pieslēgt apkuri; aicina iztīrīt dūmvadus un ierīkot dūmu detektorus
FOTO: LETA

Daudzviet Latvijā jau sākusies apkures sezona, bet pilnībā visām mājām apkure tiks pieslēgta līdz mēneša beigām. Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) aicina iedzīvotājus jau savlaicīgi sagatavoties apkuressezonai – iztīrīt dūmvadus, pārbaudīt apkures apkures un ierīkot dūmu detektorus.

Ik gadu, sākoties aukstam laikam, pieaug to ugunsgrēku skaits, kuru iespējamais iemesls ir saistīts ar apkures lietošanas izraisītām problēmām – neiztīrītiem dūmvadiem, bojātām apkures ierīcēm un nepareizu apkures ierīču lietošanu.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

VUGD informē, ka pērnā gadā tika reģistrēti 1020 ugunsgrēki, bet šogad jau 578 ugunsgrēki, kuru iespējamais iemesls bija neiztīrīti dūmvadi, nepareizi izbūvētas vai bojātas apkures sistēmas, kā arī to ekspluatācijas noteikumu pārkāpumi. Apmēram puse no šiem ugunsgrēkiem izceļas nepareizas apkures ierīču lietošanas dēļ. Šajos ugunsgrēkos pagājušajā gadā gāja bojā deviņi cilvēki, bet cieta 31 cilvēks.

Savukārt šogad ar apkures problēmām saistītos ugunsgrēkos gājuši bojā jau 16 cilvēki, bet cietuši 20 cilvēki. Ugunsgrēkus, kuros cieš vai iet bojā cilvēki un tiek bojāts īpašums, var novērst, regulāri veicot dūmvadu tīrīšanu un apsekojot apkures ierīču tehnisko stāvokli.

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Džina popularitāte pasaulē pieaugusi pēdējos 10 gados, bet Latvijā – tikai pēdējo gadu laikā. Pēc Starptautiskā Vīnu un stipro alkoholisko dzērienu reģistra (IWSR) 2017. gada datiem džina patēriņš 2016. gadā ir audzis par 15% (pret 2015. gadu). Šodien džins ir viens no populārākajiem un izplatītākajiem alkoholiskajiem dzērieniem pasaulē. Tam ir dažādi garšu veidi, tomēr vispopulārākais nemainīgi ir tradicionālais džins –  ar izteiktu un patīkamu kadiķogu garšu.

Lasi vēl