Daudz kritizētais Streļčenoks amatu atstājis ar padarīta darba sajūtu

Komentāri

No rītdienas beidzas KNAB šefa pilnvaras, un šodien bija viņa pēdējā darba diena. Daudz kritizētais Streļčenoks amatu atstāj ar padarīta darba sajūtu. Vērtēt nemitīgos konfliktus, kas pavadīja viņa darba 5 gadus, nu jau bijušais KNAB šefs nevēlas.

Saeimas deputāti sākuši diskusijas par to, kā panākt, lai turpmāk KNAB darbs noritētu bez konfliktiem. Piekāpties aicinātas arī KNAB darbības kritiķes – organizācijas Providus un Delna.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Jaroslavs Streļčenoks KNAB šefa krēslā sēdās dažus mēnešus pēc viņa priekšteča Normunda Vilnīša atbrīvošanas. No kopumā 13 pretendentiem konkursa komisija Streļčenoku atzina par labāko, un viņa kandidatūru akceptēja arī valdība. Amatā Streļčenoks tika apstiprināts 2011. gada 17. novembrī. Bez debatēm Saeimā par viņu nobalsoja 92 deputāti.

Lielo uzticības kredītu Streļčenoks gan drīz vien sabojāja, sākot konfliktēt ar savu vietnieci Jutu Strīķi, ko savu pilnvaru laikā no amata atbrīvoja 4 reizes.

Streļčenoks veica arī pamatīgu tīrīšanu citās biroja darbinieku rindās. Viņa rīcības vērtēšanai Laimdotas Straujumas premjerēšanas laikā pat tika izveidota īpaša komisija. Vērtējot pēdējo gadu konfliktus un nebūšanas, amatu atstājot Streļčenoks komentāros ir skops.

Pēdējais konflikts Streļčenokam izvērtās ar organizācijām Delna un Providus, kas mēneša sākuma publicēja KNAB vadībai neglaimojošu ziņojumu. Atriebībā par to, organizācijas tika izslēgtas no KNAB Sabiedriskās konsultatīvās padomes. Lai spriestu par to, ko ar šo ziņojumu un izveidojušos situāciju darīt, konfliktējošās puses šonedēļ tika uzaicinātas uz atbildīgo Saeimas komisiju.

Jāpiebilst, ka joprojām nav skaidrības, kad KNAB varētu tikt pie jauna priekšnieka. Konkurss, kurā bija pieteicies arī Jaroslavs Streļčenoks, noslēdzās bez rezultātiem, jauns vēl nav izsludināts.

Viegli pagatavojams rudenīgs saldums! Baltās šokolādes un ķirbju trifeles

Viegli pagatavojams rudenīgs saldums! Baltās šokolādes un ķirbju trifeles

Kas gan var būt vēl spilgtāks rudens vēstnesis par ķirbi? Jā, rudens tik tiešām ir klāt, un ar ķirbju piedāvājumu problēmu nav. Anna Panna no ”Gatavo 3” komandas aicina izmantot šo šobrīd tik bieži sastopamo ogu baltās šokolādes un ķirbju trifeļu pagatavošanai, kas būs gards pārsteigums gan ģimenei, gan viesiem.

Lasi vēl