Komentāri

Gan līgavas pušķī, gan dārzos un apstādījumos – peonijas jeb pujenes joprojām turpina pēdējos gados sākto uzvaras gājienu, un to audzētāji vairs nespēj apmierināt strauji augošo pieprasījumu pēc šiem ziediem.

Šogad, pateicoties vēsajiem laikapstākļiem, peonijas joprojām zied, bet vēlās šķirnes tikai gaida savu stundu. Puķu audzētāji savos dārzos grib redzēt īpašas peoniju šķirnes – ļoti populāras ir dzeltenās un koraļļu krāsā, kā arī zemā auguma peonijas. Pēdējos gados puķu mīļi šīs jūnija dārza karalienes vēlas redzēt ne tikai apstādījumos, bet arī kāzās un citos pasākumos, tāpēc pie peoniju audzētājiem pircēji stāv rindās, lai dabūtu nepieciešamo šo graciozo un trauslo ziedu skaitu.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti
Jānis Dukaļskis
peoniju selekcionārs un audzētājs

Ne jau simts, bet tūkstošiem ziedu cilvēki pieprasa, mēs pat nespējām to nodrošināt. Pirms vairākiem gadiem vispār nebija pieprasītas – ne stādi, ne ziedi, pakāpeniski tā dinamika ir augusi. Katru gadu par 100% pieprasījums pieaug.

Pēdējos dažos gados peonijas pieprasa arī līgavas saviem pušķiem. Pirms gadiem diviem tie bija tikai no šiem skaistajiem ziediem, bet šogad parādījusies viena nianse – tām klāt nāk arī citi ziedi un augi no dārza, meža, pļavas.

Līga Rēķe – Madalāne
ziedu salona ”Orkide” floriste

Laikam cilvēkiem pietrūkst dabas… Klasiskos pušķus pieprasa arvien retāk, bet, vēloties lielo košumu, visbiežāk izvēlas tieši peonijas.

Ja saglabāsies līdzīgi laikapstākļi, peonijas dārza mīļus priecēs vēl arī jūlija sākumā. Tātad pujenēm ir visas izredzes šogad kļūt arī par jūlija dārza karalienēm.

Ātri pagatavojami un veselīgi! Vasarīgie augļu salāti ar kazas sieru

Ātri pagatavojami un veselīgi! Vasarīgie augļu salāti ar kazas sieru

Netradicionāli Annai Pannai no ”Gatavo 3”, kura ierasti mums pamāca dažādu lielāku un mazāku kūciņu pagatavošanu, šoreiz viņa prezentēs recepti ļoti viegliem un vasarīgiem augļu salātiem. Salātu pagatavošana būs ne tikai ātra, bet arī variācijas tiem var būs visdažādākās, atkarībā no tā, kādas sastāvdaļas tajā brīdī pieejamas.

Brienot cauri meža biezoknim, pavārs Ēriks Dreibants paviesojas Tele2 projektā „Gudrajā mājā”

Brienot cauri meža biezoknim, pavārs Ēriks Dreibants paviesojas Tele2 projektā „Gudrajā mājā” 1

Šonedēļ Tele2 projektā ”Gudrajā mājā” viesojās tautā iecienītais pavārs, restorāna ”Restorāns 3” šefpavārs Ēriks Dreibants. Tā kā pavārs dzīvo laukos, viņam bija īpaši noderīgi uzzināt par ”Gudrās mājas” iespējām un funkcijām. Lai pārliecinātos, ka ”Gudrā māja” darbojas arī meža biezoknī, jo tad viņa lauku māja nebūtu izņēmums.

Lasi vēl