Komentāri

Pagājušā gadā ik dienu Mārupes novads kļuvis par diviem līdz trīs iedzīvotājiem bagātāks. Te kopumā pagājušā gadā iedzīvotāju skaits pieaudzis visstraujāk visā Latvijā.

Šeit faktiski dzīvojošo iedzīvotāju skaits pieauga par 5%, sasniedzot 19,5 tūkstošus, līdz ar to strauji audzējot arī te deklarēto mārupiešu skaitu. Rīgas tuvums, rūpes par iedzīvotājiem, infrastruktūras attīstība ir galvenie iemesli, kādēļ arvien vairāk cilvēku no visas Latvijas izvēlas dzīvot Mārupē, lai arī līdz ar to dzīve te kļūst arvien dārgāka.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Jaunas mājas te aug kā sēnes pēc lietus, bet uz ielām – arvien vairāk auto. Tomēr pagaidām tas netraucējot.

Izdevīgā infrastruktūra ir viens no būtiskiem iemesliem tam, kāpēc arī audzi citi uzņēmumi izvēlas strādāt Mārupes novadā. BET uzplaukumam ir arī otra medaļas puses – tikt līdzi šai attīstībai – uzņēmumu un iedzīvotāju vajadzībām. Šobrīd lielākais izaicinājums – nodrošināt izglītību, jo novadā pērnais atkal bijis ražīgs gads – piedzimuši gandrīz 400 bērni. Tagad tiek plānots jauns bērnudārzs, esošo paplašināšana, jo uz bērnudārzu izveidojusies 823 bērnu rinda, bet skolās pietrūks vietu 1400 bērniem. Un rindas turpinās aug, prognozē Mārupes dome.

Tikmēr braucot tālāk no Rīgas un tās apkaimes, pavisam cita aina – turpinās iedzīvotāju skaita kritums. Pagājušā gadā to visbūtiskāk izjuta Aknīstes novadā, kas atrodas netālu no Jēkabpils.

Pēc statistikas datiem Aknīstes novadā pagājušā gadā bija vērojams straujākais iedzīvotāju skaita kritums – par veseliem 8%, tomēr ielās sastaptie iedzīvotāji un arī uzņēmēji atzīst, ka ar dzīvi novadā ir apmierināti.

Ko jau tagad sajūtamais strādājošo trūkums un sarūkošais iedzīvotāju skaits nozīmēs Latvijai pavisam netālā nākotnē? To uzzini LNT Ziņu Top 10 sižetā!

Itālijas virtuve! Truša gaļas ragū ar pastu un gailenēm

Itālijas virtuve! Truša gaļas ragū ar pastu un gailenēm

Šī būs klasiska ragū recepte, kuras pamatā izmantosim truša gaļa. Jārēķinās, ka ragū pagatavošana prasīs salīdzinoši ilgu laiku, taču nekā sarežģīta šī ēdiena pagatavošanā nav, un zemāk esošajā video Uģis Veits no ”Gatavo 3” to parādīs.

Lasi vēl