1 komentārs
”Brexit” sarunās jārespektē Latvijas valstspiederīgo intereses, uzskata Rinkēvičs
LETA

7. februārī ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs Briselē tikās ar Eiropas Komisijas sarunu vadītāju Apvienotās Karalistes izstāšanās no Eiropas Savienības (ES) jeb “Brexit” jautājumos Mišelu Barnjē,  lai iezīmētu Eiropas Komisijas un Apvienotās Karalistes pozīciju un pamatprincipus attiecībā uz izstāšanās nosacījumiem no ES.

Tikšanās laikā ministrs pateicās M. Barnjē un viņa komandai par līdzšinējo sadarbību ar Latviju, kas tādējādi palīdz izveidot labu, nepastarpinātu un konstruktīvu dialogu starp Eiropas Komisiju un Latviju kā ES dalībvalsti, lai sarunās par “Brexit” tiktu ņemtas vērā un respektētas arī Latvijas intereses.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

“Mūsu interesēs ir veidot ciešas Eiropas Savienības un Lielbritānijas attiecības nākotnē, kas balstās uz abu pušu tiesību un pienākumu līdzsvaru. Mums ir svarīgs Latvijas valstspiederīgo turpmākais liktenis un šā “šķiršanās procesa” finansiālie aspekti ar Apvienoto Karalisti, kā arī turpmākā sadarbība ekonomikas, ārlietu, drošības un aizsardzības jomā,” paužot Latvijas pozīciju, akcentēja Rinkēvičs.

Tāpat Rinkēvičs izteica Latvijas atbalstu līdz šim īstenotajai M. Barnjē pieejai un uzsvēra nepieciešamību sarunās ar Lielbritāniju arī turpmāk nodrošināt vienotību starp 27 ES dalībvalstīm. “Mums nav pieņemama jebkāda vēlme “sodīt” britus par savas tautas izvēli, kas pārējām Eiropas Savienības dalībvalstīm ir jāciena,” nobeigumā sacīja ārlietu ministrs.

TOP komentāri

  • Taksists
    0 0 0

    Taksists

    Ja salīdzina ar citu valstu ieceļotājiem, tad Latvija ir saraksta beigās.Rinkēvičs pēc vislabākās sirdsapziņas nu nevar neko mainīt. Lai viņam veicas!

Pievienot komentāru

Lūdzu, ievēro portāla lietošanas noteikumus. Nepiemēroti komentāri tiks dzēsti, bet to autoriem – komentēšanas iespēja liegta!

Itālijas virtuve! Truša gaļas ragū ar pastu un gailenēm

Itālijas virtuve! Truša gaļas ragū ar pastu un gailenēm

Šī būs klasiska ragū recepte, kuras pamatā izmantosim truša gaļa. Jārēķinās, ka ragū pagatavošana prasīs salīdzinoši ilgu laiku, taču nekā sarežģīta šī ēdiena pagatavošanā nav, un zemāk esošajā video Uģis Veits no ”Gatavo 3” to parādīs.

Lasi vēl