Komentāri

“ABLV” banka par “pilnīgi nepieņemamām” nosaukusi ASV Finanšu ministrijas apsūdzības kukuļdošanā.

Saskaņā ar ASV finanšu noziegumu apkarotāju ziņojumu, “ABLV” bankas vadība līdz 2017. gadam devusi kukuļus Latvijas amatpersonām, lai censtos nepieļaut, ka pret banku tiek vērstas tiesiskas darbības. Noliedzot, ka “ABLV” bankas darbinieki būtu iesaistīti kukuļdošanā, bankas pārstāvis Vadims Reinfelds paziņoja, ka banka šodien vērsusies Valsts policijā un Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā ar lūgumu pārbaudīt šo informāciju.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti
Vadims Reinfelds
“ABLV” bankas izpilddirektora vietnieks

Nedz banka, nedz bankas darbinieki nekad nav izdarījuši kukuļdošanu attiecībā ne pret vienu amatpersonu. Ar šādu publikāciju faktiski apsūdzot bankas vadību un tās pārstāvjus sevišķi smagu noziegumu izdarīšanā, ir nodarīts ievērojams kaitējums bankas reputācijai.

Savukārt, komentējot ASV apsūdzības, ka “ABLV” banka ir iesaistīta plaša mēroga naudas atmazgāšanas shēmās un citos noziegumos un tāpēc tai draud ASV sankcijas, Vadims Reinfelds sacīja, ka šādi apgalvojumi balstīti uz pieņēmumiem un informāciju, kas nav bankas rīcībā.

Vadims Reinfelds
“ABLV” bankas izpilddirektora vietnieks

“ABLV” banka piekopj nulles tolerances politiku attiecībā uz klientiem, kuru darījumi var tikt saistīti ar noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju, terorisma finansēšanu vai sankciju pārkāpumiem.

“ABLV” bankai ir tiesības 60 dienu laikā sniegt savus iebildumus ASV Finanšu ministrijai, ko tā arī plāno darīt, lai mēģinātu atspēkot apsūdzības un novērstu ASV sankciju ieviešanu.

Pašlaik banka turpina darbu, tomēr notikušo sauc par “nepārvaramas varas situāciju”, tāpēc daļa pakalpojumu klientiem šobrīd var nebūt pieejami.

Itālijas virtuve! Truša gaļas ragū ar pastu un gailenēm

Itālijas virtuve! Truša gaļas ragū ar pastu un gailenēm

Šī būs klasiska ragū recepte, kuras pamatā izmantosim truša gaļa. Jārēķinās, ka ragū pagatavošana prasīs salīdzinoši ilgu laiku, taču nekā sarežģīta šī ēdiena pagatavošanā nav, un zemāk esošajā video Uģis Veits no ”Gatavo 3” to parādīs.

Lasi vēl