Komentāri

Starp slimnīcām notiek nežēlīga cīņa par kadriem. Slimnīcas ir spiestas piedalīties teju vairāksolīšanā, lai tikai tiktu pie trūkstošajiem speciālistiem.

Tāpēc aktuāls jautājums, kā reģionālajām neatliekamās palīdzības slimnīcām piesaistīt jaunos ārstus. Par to šodien diskutēja reģionālo ārstniecības iestāžu vadītāji kopā ar Rīgas Stradiņa universitātes mācībspēkiem. Slimnīcām šobrīd trūkst tieši to mediķu, kas būtu gatavi strādāt diennakts režīmā, sniedzot neatliekamo palīdzību. Slimnīcas, kas atrodas Pierīgā, vēl var atrast kādu strādājošo, taču, jo tālāk no Rīgas, jo grūtāk to izdarīt.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti
Dainis Širovs
“Ogres rajona slimnīcas” valdes priekšsēdētājs

Dzemdniecībā šogad tiks uzņemti pieci jauni dzemdību speciālisti, kuri ir sagatavoti, bet visā valstī kādi 30 būtu vajadzīgi. Tas ir gaužām par maz. Un tas rada to, ka katrs iestādes vadītājs katram ņēmējam faktiski pielūdzās un ir spiesti piesegt savu ārstu neizdarības un noklusēt, ko nevajag noklusēt, jo nav cita ārsta, kas izkonkurētu esošo, kas nav tik veiksmīgs. Tas kvalitāti veselības aprūpē atsevišķās specialitātēs pozitīvi neietekmē.

Reģionālās slimnīcas cer uz rezidentu piesaisti. Šobrīd reģionālo slimnīcu pārstāvji tikās arī ar Medicīnas fakultātes 6. kursa studentiem, lai pārrunātu iespējamo sadarbību rezidentūras laikā.

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Džina popularitāte pasaulē pieaugusi pēdējos 10 gados, bet Latvijā – tikai pēdējo gadu laikā. Pēc Starptautiskā Vīnu un stipro alkoholisko dzērienu reģistra (IWSR) 2017. gada datiem džina patēriņš 2016. gadā ir audzis par 15% (pret 2015. gadu). Šodien džins ir viens no populārākajiem un izplatītākajiem alkoholiskajiem dzērieniem pasaulē. Tam ir dažādi garšu veidi, tomēr vispopulārākais nemainīgi ir tradicionālais džins –  ar izteiktu un patīkamu kadiķogu garšu.

Lasi vēl