Ārkārtas situācija Rīgas Dzemdību namā: ārsti pieprasa lielākas algas

Komentāri

Ārkārtēja situācija Rīgas Dzemdību namā. Valstī lielākās dzemdību palīdzības iestādes speciālisti prasa palielināt algu, pretējā gadījumā viņi neizslēdz iespēju darbu pamest.

Viņi vairs nav gatavi samierināties ar zemo atalgojumu – pieciem eiro un pieciem centiem stundā pirms nodokļu nomaksas. Par to vēstulē šodien informēta ne tikai slimnīcas valde, bet arī veselības ministre un Rīgas dome.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Ārsti prasa vismaz dubultot stundas likmi un nav gatavi strādāt virsstundas, nesaņemot par tām dubultu samaksu. Jau tagad daudzi ginekologi izvēlas strādāt ambulatori, kur iespējams nopelnīt trīs, četras reizes vairāk, tādēļ nozarē jūtams akūts speciālistu trūkums.

Vija Veisa, dzemdību ārste, ginekoloģe

Pietiek pāris ārstiem vai nu samazināt slodzi, vai saslimt, vai aiziet no darba, kad diemžēl situācija ir kritiska. Kāda šī situācija kļūtu, ja tik tiešām visi šie 26 ārsti, kas ir parakstījuši šo vēstuli, aizietu no darba? Ja tas tā reāli notiktu, tad faktiski arī nav, kas šeit strādā.

Ministre sola situāciju pārrunāt

Veselības ministre Anda Čakša uzskata, ka Rīgas Dzemdību nama ārstiem vajadzēja just pieaugumu atalgojumā, jo dzemdības ir vienīgais pakalpojums, kura tarifs no gada sākuma ir palielināts par 50 eiro. Ministre jau tuvākajā laikā konkrēto situāciju plāno pārrunāt ar iesaistītajām pusēm.

Anda Čakša, veselības ministre

Mēs kopā sēdīsimies saprast situāciju, kas ir notikusi, jo tā ir vienīgā vieta, kur šobrīd ir bijis tarifa pieaugums, zinot to atšķirību, kas ir bijis ambulatoriem ginekologiem un slimnīcā strādājošiem ginekologiem. Līdz ar to es varu uzsvērt, ka atalgojums visā veselības aprūpes sistēmā ir svarīgs, bet situāciju risināsim saprotot, kas ir noticis tieši Dzemdību namā.

Video

Itālijas virtuve! Truša gaļas ragū ar pastu un gailenēm

Itālijas virtuve! Truša gaļas ragū ar pastu un gailenēm

Šī būs klasiska ragū recepte, kuras pamatā izmantosim truša gaļa. Jārēķinās, ka ragū pagatavošana prasīs salīdzinoši ilgu laiku, taču nekā sarežģīta šī ēdiena pagatavošanā nav, un zemāk esošajā video Uģis Veits no ”Gatavo 3” to parādīs.

Lasi vēl