Ar SUP dēļiem, riteņiem, motocikliem trīs svētku kūkas ved uz Lietuvu, Igauniju un Somiju

Komentāri
Ar SUP dēļiem, riteņiem, motocikliem trīs svētku kūkas ved uz Lietuvu, Igauniju un Somiju
Foto: Danuta Juste

Šodien, 23. augustā, saullēktā pie Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) ēkas sākās akcija “Baltijas simtgades ceļš”. Ceļā uz Igauniju, Lietuvu un Somiju devās svētku kūkas kopā ar laba vēlējumiem un sveicieniem no Latvijas.

Šī akcija ir kā visas tautas veltījums Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Somijas valstu simtgadēm. Svētku kūkas ir pagatavotas no simt gadus senas, paaudzes paaudzē nodotas, no vecmāmiņas mantotas receptes un tās gatavos pazīstamā konditore Liene Zemīte.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Aicinājumam piedalīties akcijā ir atsaukušies ļaudis visās sveiciena maršruta pieturvietās, lai palīdzētu kūkas no rokas rokā, ar dažādiem transporta veidiem nogādāt kaimiņvalstīs: skrienot, ar BMX un šosejas riteņiem, seniem spēkratiem, motocikliem, automašīnām, traktoru, SUP dēļiem, kā arī ar dziesmām un dejām, uzsvēra institūtā.

Baltijas simtgades ceļa pieturas punktu maršruts no LNB uz Lietuvu vedīs gar Daugavmalu, Lucavsalu, Vimbukrogu, Ķekavu, Iecavu, Bausku, Cerauksti, un, klātesot Latvijas vēstniekam Lietuvā Einaram Semanim, noslēgsies Baltijas ceļa atceres pasākumā Biržos, Lietuvā.

Savukārt uz Igauniju un Somiju pieturas punktu maršruts no LNB vedīs gar Melngalvju namu, Brīvības pieminekli, Šmerli, Siguldu, Cēsīm, Kocēniem, Valmieru, Rūjienu, un, klātesot Latvijas vēstniekam Igaunijā Raimondam Jansonam, noslēgsies Baltijas ceļa atceres pasākumā Lilli-Unguri, Igaunijā. Tikmēr Helsinkos, Somijā, Latvijas tautas sveiciens ieradīsies uz vērienīgo simtgades notikumu “Nedēļas nogale kopā”.

Sveiciena ceļojums pa Baltijas ceļa maršrutu tiks iemūžināts video, kas vēlāk pārtaps neparastā apsveikumā.

Itālijas virtuve! Truša gaļas ragū ar pastu un gailenēm

Itālijas virtuve! Truša gaļas ragū ar pastu un gailenēm

Šī būs klasiska ragū recepte, kuras pamatā izmantosim truša gaļa. Jārēķinās, ka ragū pagatavošana prasīs salīdzinoši ilgu laiku, taču nekā sarežģīta šī ēdiena pagatavošanā nav, un zemāk esošajā video Uģis Veits no ”Gatavo 3” to parādīs.

Lasi vēl