Komentāri
Aizrīšanās ar šasliku un apdegumi, lecot pāri ugunskuram – tipiskākie nelaimes gadījumi Jāņos
Foto: LETA

Līgo svētku brīvdienu atpūtu bieži aptumšo dažādi nelaimes gadījumi, kas nereti izvēršas traģēdijā. Tāpēc operatīvie dienesti jau savlaicīgi atgādina par drošību un piesardzību Jāņos.

Pirmais nosacījums, dodoties līgot brīvā dabā, vienmēr zināt, kur atrodaties un kur ir svinēšanas vieta, lai nelaimes brīdī operatīvi varētu steigties palīgā.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Tipiskākā Līgo trauma ir apdegumi. Tāpēc svarīgi ņemt vērā visus nosacījumus, kas attiecas uz drošu ugunskuru kurināšanu, tā izmēriem, kā arī lēkšanu pāri.

Liene Cipule
NMPD direktore

Jo lielie ugunskuri, kurus pēdējā laikā mēs gandrīz vai uz sacensībām mēģinām sakurt, kuram lielāks, nav domāti tam, lai lēktu pāri. Jo tiešām – tās traumas ir saistītas ar to, ka, vai nu nevar pārlēkt, vai arī alkohola reibumā tā koordinācija nav tik laba un cilvēks, piezemējoties, traumē sevi, salaužot kādu ekstremitāti, vai iegāžas ugunī un gūst apdegumus.

Tāpat nopietnus apdegumus var gūt, aizmiegot pie ugunskura. Teju ikkatros svētkos kāds aizrijas ar šašliku. Turklāt ar letālu iznākumu.

Pērn divi cilvēki Līgo brīvdienās noslīka, reibumā mēģinot pārpeldēt pāri ūdenstilpnei.

Likumsargi pastiprināti uzraudzīs autovadītājus, lai līgotāji pie stūres nesēstos kunga prātā. Tiesa, pēdējos gados autovadītāji kļuvuši disciplinētāki.

Ātri pagatavojami un veselīgi! Vasarīgie augļu salāti ar kazas sieru

Ātri pagatavojami un veselīgi! Vasarīgie augļu salāti ar kazas sieru

Netradicionāli Annai Pannai no ”Gatavo 3”, kura ierasti mums pamāca dažādu lielāku un mazāku kūciņu pagatavošanu, šoreiz viņa prezentēs recepti ļoti viegliem un vasarīgiem augļu salātiem. Salātu pagatavošana būs ne tikai ātra, bet arī variācijas tiem var būs visdažādākās, atkarībā no tā, kādas sastāvdaļas tajā brīdī pieejamas.

Brienot cauri meža biezoknim, pavārs Ēriks Dreibants paviesojas Tele2 projektā „Gudrajā mājā”

Brienot cauri meža biezoknim, pavārs Ēriks Dreibants paviesojas Tele2 projektā „Gudrajā mājā” 1

Šonedēļ Tele2 projektā ”Gudrajā mājā” viesojās tautā iecienītais pavārs, restorāna ”Restorāns 3” šefpavārs Ēriks Dreibants. Tā kā pavārs dzīvo laukos, viņam bija īpaši noderīgi uzzināt par ”Gudrās mājas” iespējām un funkcijām. Lai pārliecinātos, ka ”Gudrā māja” darbojas arī meža biezoknī, jo tad viņa lauku māja nebūtu izņēmums.

Lasi vēl