Komentāri

Ņemot vērā, ka 1. septembrī pilsētu kafejnīcas kļūst pārblīvētas, raidījums ”Bez Tabu” piedāvā dažus padomus, kā ar salīdzinoši nelielu līdzekļu ieguldījumu nosvinēt 1. septembri mājās!

Lai Zinību dienu – 1. septembri – bērnam padarītu par svētkiem, svētku sajūta jārada ģimenē. ”Svētku drēbes, ziedi skolotājiem, notikuma iemūžināšana fotogrāfijās, lai var pēc gadiem gremdēties atmiņās,” jautāts, kā radīt svētku sajūtu 1. septembrī, stāsta Dailes teātra aktieris Artis Robežnieks.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Savukārt Dace Miezīte, profesionāla pasākumu rīkotāja, uzskata, ka svētku noskaņu pēc skolas apmeklējuma nodrošinās nelielas svinības mājās. Viņa stāsta, ka reiz 1. septembrī ar atvasi gribēja doties svinīgās pusdienās ārpus mājas, taču kafejnīcas esot bijušas pārpildītas. ”Tas licis apsvērt domu turpmāk jauna mācību gada sākšanos svinēt mājās,” atzīst D. Miezīte, kuras klāstā ir arī pāris padomi, kā svētkus padarīt īpašākus.

Pasākumu rīkotāja Dace Miezīte:

Katru reizi var padomāt par mazu, jaunu akcentiņu. Ir lietas, ko svinību norisē vajag saglabāt, jo tradīcijas ir tās, kas liek ģimenei izjust drošības sajūtu. Tomēr katru gadu jābūt kādam mazam pārsteigumam, jo bērniem tie patīk.

”Pasākuma krāsu gamma ir idejas pamatā. Tad ir jāpārskata pasākumam neieciešamo detaļu arsenāls mājās, bet pēc tam var doties pēc jauniem akcentiem uz veikalu,” pauž D. Miezīte. Pasākumu rīkošanas speciāliste 1. septembrī iesaka izvēlēties dzīvespriecīgas krāsas, kā arī atbilstošus aksesuārus – piemēram, zīmuļus vai grāmatas.

Savukārt, domājot par svētku galdu, šefpavārs Rihards Frīdenbergs Kalniņš iesaka skolas gaitu sācējus un atsācējus lutināt ar bērnu iecienītiem gardumiem un galdā celt krāsnī ceptus ābolus un pankūkas.

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Džina popularitāte pasaulē pieaugusi pēdējos 10 gados, bet Latvijā – tikai pēdējo gadu laikā. Pēc Starptautiskā Vīnu un stipro alkoholisko dzērienu reģistra (IWSR) 2017. gada datiem džina patēriņš 2016. gadā ir audzis par 15% (pret 2015. gadu). Šodien džins ir viens no populārākajiem un izplatītākajiem alkoholiskajiem dzērieniem pasaulē. Tam ir dažādi garšu veidi, tomēr vispopulārākais nemainīgi ir tradicionālais džins –  ar izteiktu un patīkamu kadiķogu garšu.

Lasi vēl