Komentāri

Latvija ir panākusi ievērojamu progresu, īstenojot reformas, kas ļāva veiksmīgi pievienoties eirozonai un atjaunot ekonomikas izaugsmi. Tomēr Latvijai būtu arī jārisina vairākas nozīmīgas problēmas, šodien preses konferencē akcentēja OECD galvenā ekonomiste Ketrīna Manna.

Lai stiprinātu Latvijas ekonomikas konkurētspēju, valstij nepieciešams palielināt produktivitāti, uzlabot valsts sektora efektivitāti un ierobežot jauna “burbuļa” veidošanos ekonomikā, teikts Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas jeb OECD pirmajā ekonomikas pārskatā par Latviju. OECD arī norāda uz ēnu ekonomiku, kas Latvijai jāmazina.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

“Ēnu ekonomikas dēļ zaudētie nodokļi valstij ir ļoti liels slogs. Valsts zaudē 3,5% no iekšzemes kopprodukta nodokļu ieņēmumos saistībā ar ēnu ekonomiku. Tā ir nauda, ko varētu tērēt investīcijās, pētniecībā un attīstībā, izglītībā, sociālajā atbalstā. Tā ir zaudēta nauda,” saka K. Manna.

Ekonomikas ministre Dana Reizniece-Ozola atzina, ka ziņojums ir solis tuvāk Latvijas mērķim – kļūt par OECD dalībvalsti. Tāpat ministre norādīja, ka Latvijai patlaban ir svarīgi īstenot tādus pasākumus, kas sekmē ekonomikas produktivitātes un konkurētspējas palielināšanos, kas pilnībā atbilst OECD ekspertu sniegtajām rekomendācijām.

Skaties video!

(Video angļu valodā)

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Džina popularitāte pasaulē pieaugusi pēdējos 10 gados, bet Latvijā – tikai pēdējo gadu laikā. Pēc Starptautiskā Vīnu un stipro alkoholisko dzērienu reģistra (IWSR) 2017. gada datiem džina patēriņš 2016. gadā ir audzis par 15% (pret 2015. gadu). Šodien džins ir viens no populārākajiem un izplatītākajiem alkoholiskajiem dzērieniem pasaulē. Tam ir dažādi garšu veidi, tomēr vispopulārākais nemainīgi ir tradicionālais džins –  ar izteiktu un patīkamu kadiķogu garšu.

Lasi vēl